Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Nová sada Shimano SLX 2013 s Direct Mount

Shimano na sezónu 2012/2013 predstavuje novinky aj v rade SLX, medzi tie najvýraznejšie patria nové kľuky FC-M670/FC-M675 a prehadzovač s novým priamym uchytením Direct Mount.
Biker
Nová sada Shimano SLX 2013 s Direct Mount

Nové kľuky, ktorých dizajn vychádza na prvý pohľad z vyššieho radu XT, budú dostupné až v 4 variantoch. Verzia s trojprevodníkom (FC-M670) bude dostupná s prevodníkmi v kombinácii 24-32-42 zubov, pri verzii s dvojprevodníkom (FC-M675) budú na výber kombinácie 24-38, 26-38 a 28-40 zubov.

Prehadzovače taktiež prešli výraznou dizajnovou zmenou. K dispozícii bude verzia Shadow RD (RD-M670) určená na agresívnejšiu jazdu s kratším ramienkom a Shadow RD+ (RD-M675) s možnosťou nastavenia tuhosti napínacieho ramienka (týmto nastavením je možné výrazne eliminovať padanie reťaze).
 
Najväčšia inovácia, ktorú Shimano predstavilo na sade SLX, je nový priamy systém uchytenia prehadzovača – Direct Mount. Ten spočíva v tom, že ramienko prehadzovača je uchytené na rám napriamo a viac vzadu, za osou zadného kolesa. Výrobca uvádza, že vďaka tomuto uchyteniu bude radenie ešte presnejšie a prehadzovač by sa nemal tak často dostávať do kontaktu s rámom. Z podobného dôvodu došlo aj k zmene konštrukcie prešmykačov typu Down Swing – ide o úpravu tvarovania vahadla držiaceho lanko, ktoré bolo na staršich modeloch umiestnené vzadu. A práve preto, aby nedochádzalo ku kontaktu s pneumatikou (hlavne pri použití na 29″ bikoch), je pozícia vahadla posunutá.
 
Shimano tiež zlepšilo ergonómiu radenia SL-M670 a SL-M670-I (Ispec). Radenie má o trochu kratšie páčky a na ľavej páčke umožňuje ručne prepnúť režim 2-prevodník/3-prevodník. Okrem spomínaných komponentov do radu SLX patria ICE-TECH brzdy BL/BR-M675 s kotúčmi 160, 180 a 203mm a náboje FH-M678/HB-M678 s 12mm/15mm pevnou osou.
 

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu