Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Bikové filmy na festivale Hory a mesto 2012

Päťdňový festival horského filmu a dobrodružstva, ktorý sa tento rok koná 28.3.-1.4. 2012 v multiplexe CINEMA CITY v Auparku, prináša množstvo zaujímavých filmov z celého sveta, zahraničných aj slovenských hostí, multimediálne prezentácie, tematické fotovýstavy, lezecké preteky a mnoho akcií pre deti. Jednou zo sekcií filmovej prehliadky je sekcia BICYKLE, venovaná najnovším mountainbikeovým filmom zo sveta, ale aj filmom slovenských tvorcov.
Biker
Bikové filmy na festivale Hory a mesto 2012

V minulosti sa na festivale premietli také filmy ako napríklad KLUNKERS – History of Mountaing Biking, Life Cycles alebo ROAM (svetová premiéra na Hory a mesto), ako aj filmy z dielne The Collective, filmy Ryana Leecha, Thomasa Oehlera, Brocka Andersona a ďalších. 

BIKE FILMY 
Tohtoročný festival premietne okrem iných bikových filmov kanadský film Dylan Dunkertona From The Inside Out. Film, ktorý sa už stal hitom, sa nakrúcal v kanadskej Britskej Kolumbii a zobrazuje jazdy na rôznorodých terénoch. Na freeride nahliada očami samotných jazdcov tým, že zobrazuje ich myšlienky a emócie. Film je plný akcie a riskovania, a drží diváka v neustálom napätí.
 
Ďalšími bikovými filmami sú dva krátke filmy z dielne nemeckého filmára a jazdca Toma Malechu – 10 vecí, ktoré som sa naučil o mountain bikingu a  Symetrické vozidlo – môj bike. Tom nakrúca sám seba počas divokých jázd po švajčiarskych Alpách. Tom nefilmuje spôsobom pripravených a načasovaných záberov, ale zachytáva to, čo sa mu deje priamo počas jazdy.
 
Film Stua Thompsona Danny Macaskill: Priemyselná revolúcia predstavuje škótskeho streetového jazdca Dannyho Macaskilla, ktorý sa vydáva na jazdu po škótskom vidieku. Jeho neskutočný talent ešte viac vynikne na pozadí krásnej, vizuálne pôsobivej scenérie škótskej krajiny. Jeho dokonalé skoky a otočky mnohí prirovnávajú k efektom z počítačových hier. 
 
EXTRÉMNY MONOCYKLISTA LUTZ
Bikeovým hosťom festivalu bude tento rok Lutz Eichholz. Tento športovec Adidasu jazdí na monocykli od deviatich rokov a momentálne je vo svojich dvadsiatipiatich rokoch držiteľom viacerých titulov majstra sveta a držiteľom Guinessovho rekordu – za prejdenie po hrdlách 127-mich fliaš postavených za sebou. Lutz sa v rámci monocyklovania venuje viacerým disciplínam – downhillovým jazdám, skokom cez prekážky,  exhibičným flat land shows. Jazdí po rôznych povrchoch – v prírode po kameňoch, skalách či púštnych pieskových dunách, ako aj v meste po múrikoch, budovách a najrôznejších prekážkach. V rámci svojej filozofie, ktorá hovorí, že každý povrch, po ktorom dokáže kráčať, musí prejsť aj na monocykli, začal jazdiť aj na slackline – napnutej plochej slučke. 
Lutz na svojom monocykli už prešiel kus sveta – jazdil na Novom Zélande aj na Sahare. Momentálne ho najviac lákajú hory vo vysokých nadmorských výškach. Okrem monocyklingu sa venuje aj iným športom – pravidelne hráva volejbal, a rekreačne jazdí na mountain biku. 
 
Lutz Eichholz sa so svojou prednáškou SVET NA JEDNOM KOLESE predstaví na festivale Hory a mesto v nedeľu 1. apríla o 17:00. Súčasťou jeho multimediálneho vystúpenia bude aj exhibičná show, v interiéri kín aj v exteriéri Auparku.
 

Aktuality

Včera 17:38 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu