Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Report: Downtown Steel City

Downtown Steel City – šanca pre všetkých. Už názov projektu hovoril o tom, že si zajazdiť môžu prísť naozaj všetci. A keď všetci, tak všetci. To znamenalo, že sa tento krát do nášho auta pribalil aj môj bicykel. Trať mala dĺžku cca 1 km a prevýšenie 170m. Ak sa Vám to zdá málo verte mi, že „šľapať“ hoc len minútu v plnom tempe teda nie je nic moc. Aspoň tak tvrdili ostatní.
Biker
Report: Downtown Steel City

Začiatok trate bol situovaný v miestnom lesíku. Chvíľočku ste sa brodili šmykľavou trávou, uvoľnenými kameňmi a kúskom blata. Ak ste zvládli toto, tak nasledovali už len čisto „mestské“ prekážky. Niekoľko schodov, wallride a umelé skoky. Hlavnou atrakciou dňa bol samozrejme, ako inak, skok z tatrovky. Ten na prvý pohľad vyzeral ozaj odstrašujúco. Bol obrovský. Niekoľko krát som mala snahu pozrieť sa, ako to chlapci zvládajú. Vždy to dopadlo rovnako, buď som híkala alebo si zakrývala oči. Každá z týchto ťažších prekážok, mala však svoju obchádzku. Ak sa teda niekto ako ja necítil na lietanie a skákanie, mohol to obísť. Na svoj účet si však pripísal niekoľko sekúnd navyše.

Dobrou správou je, že počet zranení bol menej ako obvykle. Tou zlou však je, že nejaké sa našli.
Tuším zlomené zápästie a zlomená ruka. Chalani skoro sa uzdravte!
 
Veľkú pochvalu si zaslúži organizátor Vlado Hučko a celý jeho realizačný tím. Všetci boli spokojní, nikto sa nesťažoval. Čiže pohoda ako má byť. Veľkú výhodu som videla hlavne v tom, že na miesto štartu nás vyvážali (teraz pozor) štyrmi autami! Nikdy sa teda nestalo, že by sme dole čakali dlhšie ako 10 minút. Na koniec dňa bola avizovaná after párty, ktorá sa niesla v duchu ako sa zabavíš tak budeš mať. Niekto sa teda zabával veľa (však Pali a Bači?) a niekto menej. Ak ste teda váhali s prihlásením, trošíčku môžete ľutovať. Veď v prvom rade ide o zábavu. Ak som vás týmto trošku navnadila, tak si nenechajte újsť najbližšie mestské preteky v Košiciach!
 
Nedá mi ešte aby som nepripojila pikošku dňa. Náš kamarát si rezervoval na hoteli miesto pre „psíka“. A viete s čím prišiel? S brontosaurom. Za psíka sa platilo 1€, ten vážil viac ako ja. Rečnícka otázka znie, mám sa nabudúce prihlásiť ako psík?
 
mimi
 
Výsledky:
 
Ženy:
1. PIALOVÁ Katka, Elitebikes racing, 01:24.15
2. ŠTEPITOVÁ Sára, Ferado Freeride MTB, 01:32.47
3. POKLEMBOVÁ Miroslava, 02:02.25
 
HT muži:
1. TOKARČÍK Lukáš, ADZ-FLY-CLUB Sabinov, 01:04.86
2. JANKIV Michal, Novatec CTM, 01:05.19
3. MOLNÁR Dominik, ADZ FLY Racing, 01:07.24
 
Full muži:
1. PALKO Martin, FREERIDE Košice, 01:03.47
2. ŠKULTÉTY Marian, R.C.T.Martin, 01:03.49
3. MARKOVIČ Marek, Life 4ride, 01:04.53
 
VIP muži:
1. KORYTKO Matúš, Bikemagazin Riders, 01:01.97
2. MAGDA Pavol, Devilwork racing BB, 01:08.64
3. SITÁŠ-JAMATONO Martin, Devilwork racing BB, 01:10.20
 
Foto: Veronika Takácsová
 
 

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu