Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Stevens rozšíril cyklokrosové modely 2019 o Super Prestige Force s radením 1×11

Biker

Nový model Stevens Superprestige doplňuje úspešnú cyklokrosovou radu o model FORCE s radením 1×11

Pre sezónu 2019 predstavil Stevens nový model Super Prestige Force s radením 1×11. Ide o červený model s radením SRAM FORCE pre všetých jazdcov preferujúcich jednoduché radenie bez prešmýkača.

Táto koncepcia prevodov sa hodí nielen pre ťazké cyklokrosové okruhy, alebo tréningy v lese, ale aj pre ľahšie použitie na ceste. Nový model tak zapadá do ucelenej ponuky karbonových cyklokrosov Superprestige a Superprestige Di2 so sadou Shimano Ultegra (Di2).

Špecifikácia

Model Superprestige Force s 1×11 sadou je vybavený zadným meničom a radiacou/brzdovou pákou SRAM Force1 CX, SRAM PG-1170 kazetou s rozsahom 11-36 zubov a superľahkými karbonovými (460g) kľukami EASTON EC90 SL so 40 – zubovým prevodníkom. Vďaka použitiu špičkových karbonových kľúk v kombinacii s absenciou prešmýkača, jedného prevodníka a radenia, je model so sadou Force o 400g ľahší.

Pre kontrolu jazdy v každom okamihu je Super Prestige Force vybavený výkonnými brzdami SRAM Force s 160mm kotúčmi  vpredu aj vzadu. Možnosti nastavení umožňujú modulovaný brzdný výkon pri zachování rezervy pre krízove situácie. Sériovo montované vodítko reťaze  drží  reťaz na svojom mieste aj v rozbitom teréne. Cena  modelu je 2999,- €

Nové technológie

Všetky modely Super Prestige boli  pre rok 2019 prepracovane a doplnené o nové technologie pre vyššiu tuhosť, väčšiu spoľahlivosť zadného trojuholníka a možnosť priamej montáže vodítka reťaze. To všetko pri zachovaní hmotnosti rámu 1000g (veľkosť 58cm).

Od rámu môžte očakávať  okamžitú akceleráciu s excelentnou bočnou  tuhosťou pri zachování ľahkého ovládania a radenia. Z týchto vlastností tak môžu ťažiť všetci – od víkendových jazdcov, až po víťaza svetových pohárov a majstrov světa ako je Sanne Cant, alebo Wout van Aert.

Super Prestige so Shimanom

Mechanická verzia Ultegry na čiernom alebo zelenom ráme, či elektronická Ultegra Di2 na čiernom ráme – všetky tieto varianty boli vylepšené verzie prvodov RX, špeciálne vyvinutou pre cyklokros. Prepracovaný bol predovšetkým aj zadný menič, použivajúci technológiu Shadow Plus, pre lepšie napnutie reťaze.

Všetky modely budú pochopiteľne používať kvalitné sety vypletených kolies, model FORCE – Fulcrum Racing 500 DB DRP a modely so Shimanom DT Swiss C1800 Spline. Kolesá budú obuté na spoľahlivých plášťoch Schwalbe X-one.  Model na mechanickej Shimano Ultegra je k dispozícii za 2999,- € Model na Ultegra Di2 je v ponuke za 3799,- €.

Hliníkové modely a gravel

Vlajkovou loďou Alu cyklokrosových modelov  s presahom do súčasnosti veľmi populárnej kategórie gravel bicyklov zostáva model  Vapor (MOC 1999,- €) v olivovo zelenej, ktorý dostal ešte strieborného brata. Model Prestige (MOC 1699,- €) s Alu rámom a vidlicou zostáva verný sade Shimano 105, tentokrát však v novej verzii.

Novinkou je aj červená farebná varianta. Z modelov Prestige vycháza rovnocenný cestovný gravel Supreme (1499,- €), plne vybavený blatními, dynamom v prednom náboji a osvetlením. Populárny model Gavere (1299,- €) je taktiež vybavený inovovanou sadou Shimano 105. Menovec juhočeského mesta, základný model Tabor (999 €) má pre novú sezónu nové farebné prevedednie. Bez zásadných zmien zostáva v ponuke aj detský  cyklokrosový model Junior CX  na 24“ kolesách s výborným pomerom výbavy ku cene. (799,- €)

Viac informácií na weboch:

www.cyklosvec.cz

www.stevens-bikes.cz

www.stevensbikes.de

Všetky modely
Super Prestige
Super Prestige Force
Super Prestige Di2
Prestige
Supreme
Gavere
Vapor
Tabor
Vapor
Detský CX

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu