Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Helmy

Test: Helma Haven Vision Future

Na hlave sedí komfortne. To, či pre takúto extravaganciu nájdete využitie, je už na vás.
Hodnotenie: 2.5/5
91
Biker
Test: Helma Haven Vision Future

Táto futuristická helma bude mať podľa nás opodstatnenie najmä vtedy, ak máte silné dioptrie a nepoužívate šošovky. Zrkadlový štít polohovateľný v troch rôznych stupňoch tak do istej miery ochráni dioptrické okuliare a oči pred slnkom.

Ak máte citlivejšie oči, vo vyšších rýchlostiach vám môžu začať slziť. Vietor totiž dokáže štít podfúknuť, najmä ak trochu pridvihnete bradu. Ideálna nie je ani kvalita optiky – na vnútornej strane sa odrážajú vaše vlastné oči, ktoré môžu pri jazde trochu rozptyľovať, rovnako ako výrez okolo nosa, ktorý zreteľne vidíte pred sebou.

V krabici je šilt odmontovaný a nedostanete k nemu žiadne inštrukcie. Jeho inštalácia si tak vyžaduje trochu rozmýšľania, no zvládli sme ju bez problémov. Prilba je dodávaná v dvoch rôznych veľkostiach a okrem výraznej oranžovej je v ponuke aj čierna s rovnakým štítom.

Vzadu je spustená celkom nízko. Vnútri nájdete hrubú odnímateľnú vypchávku, ktorá všetky predné a vrchné otvory prekrýva sieťkou proti hmyzu. Aj z tohto dôvodu nepatrí vetranie medzi jej silné stránky. Uťahovanie na otočné koliesko pôsobí na dotyk trochu lacno, no dá sa nastaviť aj výškovo a fungovalo bez problémov.

To, či pre takúto extravaganciu nájdete využitie, je už na vás. Na hlave sedí komfortne.

Viac informácií na webe www.haven.cz

Vaše komentáre

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu