Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

15. ročník Škoda MTB Singletrack Maratónu Košice bude zároveň Majstrovstvami Slovenska

Biker

1. septembra 2018 sa uskutoční už 15. ročník tohto jedinečného a obľúbeného podujatia na Slovensku. Tentokrát aj ako Majstrovstvá Slovenska v MTB maratóne .

Do Košíc sa tento rok chystajú nielen nadšenci pravého bikovania a milovníci singláčov. Stretne sa tu aj Slovenská špička v horskej cyklistike . Po prvý krát sa Majstrovstvá SR v Maratóne uskutočnia v Košickom Kraji a prémiovo sa rozdajú majstrovské dresy aj v kategóriách Masters.

„Prípravy sú v plnom prúde,trasy už máme vyčistené a pripravené. Registrácia beží a máme už potvrdenú účasť najväčších favoritov na majstrovské tituly.“

Slovákov doplnia aj kvalitní zahraniční pretekári. Nebudú chýbať víťazi predchádzajúcich ročníkov, Maďari Péter Szalay a Andras Szatmáry. Najväčší favorit na zisk Majstrovského titulu Tomáš Višňovský príde v sprievode jedného z najlepších MTB teamov v českej republike, Česká Sporitelna Accolade.

Košické single prídu skúsiť aj vo výbornej forme jazdiaci Martin Kostelničák (greenbike aloha team) ,  Vlado Hojdík ( ProEfekt TEAM ) , domáci Filip Sklenárik ( ProEfekt Team ) a favorit na Juniorský titul Jakub Jencuš (ProEfekt Košice) „  – približuje nám aktuálne informácie Tomáš Hauser – riaditel pretekov.

Nie je to len o víťazoch, ale hlavne o zábave

Popri bojoch o Majstrovské tituly to bude predovšetkým klasický MTB maratón, otvorený pre všetky vekové kategórie a výkonnostné skupiny.

Toto podujatie si bikeri obľúbili aj vďaka tomu že na singloch nejde len o čas a výsledky ale predovšetkým o zábavu a zážitok z jazdy. Trať maratónu už viacerí označili ako najkrajšiu na Slovensku.

Najmenší bikeri od 1 do 14 rokov sa môžu vyblázniť na detských pretekoch ŠKODA Junior Race, ktoré sú súčasťou programu priamo v areáli  na trávnatej ploche a Pump-Tracku. Naháňat ich bude maskot, medveď Kodiaq a pri trati bude postavený aj skákací hrad.

Najkratšia 20km trasa je navrhnutá tak, aby bola ľahko zvládnuteľná pre začiatočníkov a rodiny s deťmi. Prechádza cez najvyšší bod trasy, chatu Lajoška a nahliadne aj do ľahších singlov. Na tejto trase dokonca môžete štartovať po novom aj na elektrobiku.

50ka je tá pravá zábava, čo pravý biker nemôže vynechať . Čaká vás opäť 32km! singletrackov. Väčšina z nich je prírodného charakteru, ale z časti vedie aj po stavaných Košických cyklotrailoch-KE.CY.

Ani mimo singlov sa nudiť nebudete. Singletracky totiž spájajú pekné lesné cesty, prejazdy po mostíkoch, schodoch a okolo rekreačných oblastí.  Na vyše sú na trati aj prémie. Na 7. km je Horská prémia Lajoška  a na 30.km technická prémia „Kopec pravdy“, ktorý je krátky 100m úsek do kopca a pre možnosť vyhrať hodnotnú cenu, netreba byť najrýchlejší, stačí tento kopec vyšliapať v sedle bicykla.  Všetky úseky trate sú upravené, vyčistené a značené tak aby boli bezpečné a zábavné aj pre menej skúsených bikerov.

Na jednookruhovej dlhej 80km trase sa nájdu všetci vytrvalci a praví maratónci. Tí, ktorí si zvolia tuto trasu si môžu vychutnať ešte aj najdlhší 6km dlhý singletrack – Poľovnícky chodník, ktorý je jedným z najstarších prírodných singletrackov v okolí.  Výhľady na Košickú kotlinu a nedotknutú prírodu v chránenom území oblasti Čiernej Hory a Vysokého Vrchu sú garanciou na dokonalý bikerský zážitok.

Pre kluby, tímy a firemné partie je na 20 a 50km trati aj súťaž tímov. Do jedného tímu sa môže prihlásiť ľubovoľný počet jazdcov z danej trasy. Hodnotí sa výsledok 4 najlepších z tímu bez rozdielu pohlavia a kategórie.

Pre tých, ktorí si chcú singletracky z preteku zopakovať alebo spoznať ešte ďalšie, zlepšiť si techniku alebo len stráviť ďalší príjemný deň na singloch, pripravili na nedeľu organizátori podujatia a samotní tvorcovia KE.CY trailov akciu s názvom „KE.CY SINGLETRACK TOUR“ .

Prihlasovanie už beží, očakáva sa rekordná účasť

Prvých 500 prihlásených so zaplateným štartovným dostane bohatý štartovací balík zdarma.
Motiváciou a zaslúženou odmenou pre najlepších sú hodnotné ceny pre víťazov kategórií a prémií, ale určite aj finančné odmeny.

Hlavnou cenou v tombole, ktorá sa žrebuje z pomedzi všetkých účastníkov je reprosústava v hodnote 990€. Už tradične sú pripravené odmeny pre najmladšieho a najstaršieho pretekára(ku), pre najťažší bicykel na trati (mimo E-bike)  a pre naj bikerku aj titul MISS Košický MTB maratón .

Aftermovie z roku 2017:

Prihlásiť sa môžete na tomto odkaze :

 

http://www.cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice/prihlasenie

 

Pre viac informácií o podujatí kliknite na stránku www.cyklopretekykosice.sk alebo sledujte facebook (www.facebook.com/cyklopretekykosice ) aby vám nič podstatné neušlo

Program:

 

Piatok, 31.08.2018

 

18:00 – 21:00 prezentácia + fotenie pri velkom historickom plagáte  + premietanie záberov z minulých ročníkov vo FamilyGym Oaza ( Kustrová 5. Košice )

 

Sobota, 1.09.2018

 

07:00 začiatok prezentácie v čajovni Jahodná
10:00 spoločný štart 80km a 50km
11:30 spoločný štart 20km, Family, elektrobike
13:00 štart detských pretekov ŠKODA Junior Race
16:00 vyhlásenie víťazov Majstrovstiev SR v MTB Maratóne
16:30 vyhlasovanie prémií a víťazov 15.MTB singletrack maratónu

 

Nedeľa, 2.09.2018

 

9:00 – KECY Singletrack TOUR
organizovaný výjazd inštruktormi KECY- Košické cyklotraily, po najkrajších singloch a cyklotrailoch v okolí Košíc.

Vaše komentáre

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu