Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Horské

Haring zvíťazil na pretekoch v rumunskom Zemesi a pokračuje v úspešnej sezóne

Pretekár Dukly Banská Bystrica počas leta obhájil majstra slovenska v horskej cyklistike a vyhral aj preteky kategórie UCI C1 v tureckej Ankare.
Martin Sarvaš

https://www.facebook.com/bikefm.ro/photos/a.841037289428491.1073741861.365924140273144/841046802760873/?type=3&theater

Martin Haring z Dukly Banská Bystrica vybojoval víťazstvo na pretekoch v horskej cyklistike kategórie UCI C2 v rumunskom Zemesi. Na konto Slovenska tak do olympijského rebríčka horskej cyklistiky pripísal ďalších 30 bodov UCI.

Po víťazstve v Limbe a troch po sebe idúcich víťazstvách na UCI pretekoch v MTB ešte pred európskym šampionátom, pokračuje v sérii prvenstiev aj po tohtotýždňových ME. Do cieľa prišiel s náskokom viac ako minúty pred Rumunmi Lucianom Logicanom a Ede Karoly Molnarom.

Haring: Trať bola veľmi ťažká

„Do Rumunska sme cestovali s trénerom Martinom Fraňom prakticky ihneď po našom návrate z ME v Glasgowe. Priority sú jasné, čo najviac bodov v kvalifikácii na OH. Som rád, že som využil dobrú formu a domov si odvážam ďalšie víťazstvo,“ povedal Martin Haring.

„Trať bola veľmi ťažká, strmé stúpania a technické pasáže, organizátori sa s ňou pohrali. Odštartoval som ako druhý, no od druhého kola som získal v strmom stúpani mierny náskok, a ten som až do cieľa neustále zvyšoval. Z ďalšieho víťazstva mám radosť, dúfam, že budem v tomto trende pokračovať aj naďalej. Najbližšie dva mesiace ma čaká každotýždňový kolotoč pretekov UCI,“ dodal Haring.

Úspešná sezóna

Je to Haringove piate tohtoročné víťazstvo na pretekoch UCI kategórie, z toho štvrté v MTB. Svojimi výsledkami významne prispieva k zbieraniu bodov UCI na svoje konto, aj v rámci olympijskej kvalifikácie pre Slovensko.

„Som veľmi rád, že jeho forma a bojovnosť sú odmenené aj víťazstvami,“ povedal Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica, ktorý do Zemesu cestoval v kumulovanej úlohe mechanika, maséra a vedúceho výpravy.

Martin Haring na Majstrovstvách Slovenskav Osrblí.
Obhájil majstra Slovenska, vyhral aj v Ankare

Koncom júla vyhral Martin Haring aj Majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike v Osrblí a obhájil titul z minulého roka. Vyhral pred druhým Ondrejom Glajzom a tretím Tomášom Višňovským a potvrdil tak postavenie slovenskej jednotky v tejto disciplíne.

Na začiatku vyhral Haring aj preteky kategórie UCI C1 v tureckej Ankare, za čo pripísal do olympijského rebríčka horskej cyklistiky až 60 bodov UCI.

Martin Haring v drese majstra Slovenska.

„Pre tieto preteky sme sa rozhodli na poslednú chvíľu. Som však veľmi rád, že sa nám to spolu so zväzom podarilo vykomunikovať a prísť. Martin Haring patrí medzi kľúčových ľudí reprezentácie, na ktorých je postavené vyjazďovanie bodov do OH rankingu horskej cyklistiky. Týmto výsledkom potvrdil, že dôveru komisie získal opodstatnene a ujal sa jej s plnou vážnosťou,“ vyjadril radosť Martin Fraňo, športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica,

Vaše komentáre

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu