Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Gilbert nepríjemne vyletel z cesty pri zjazde počas 16. etapy Tour de France

Jazdec tímu Quick-Step Floors nezvládol ostrú zákrutu a cez kamenný múrik preteletel do priekopy, po pár minútach však opäť nasadol na bicykel. Etapu dojazdil, ale na ďalší deň sa ukázalo, že si zlomil jabĺčko v kolene a na Tour tak skončil.
Martin Sarvaš

Aktualizované – 25. júla 12:20

Jazdec tímu Quick-Step Floors Philippe Gilbert vzal počas 16. etapy Tour de France plný počet bodov na horskej prémii Col de Portet-d’Aspet (dĺžka 5,4 km, priemerné stúpanie 7,1%) a osamotený išiel do zjazdu.

Pri zjazde však nezvládol ostrú ľavotočivú zákrutu, a keďže ju priveľmi „zrezal“ z vnútornej strany, pri brzdení sa dostal do šmyku, bokom bicykla vrazil do asi pol metra vysokého kamenného múrika a preletel do priekopy.

Video z Gilbertovho pádu:

Gilbertovi pomohli vyjsť z priekopy späť na cestu a Belgičan po pár minútach opäť nasadol na bicykel a síce má na rukách viditeľné rany, do kamery zdvihol palec hore a pokračoval v pretekoch.

Na druhý deň sa ukázalo, že Philippe Gilbert si pri páde spôsobil zlomeninu jabĺčka v kolene. S týmto zranením však ešte dokázal odjazdiť 60 km a s polhodinovou stratou prišiel do cieľa 16. etapy. Za svoj výkon si vyslúžil ocenenie pre najbojovnejšieho pretekára etapy, ale bohužiaľ sa týmto jeho účinkovanie na tohtoročnej Tour de France skončilo.

Tesne pred koncom etapy spadol v zákrute aj Adam Yates, ktorý bol v tom čase na čele a ohrozoval ho Julian Alaphilippe, ktorý napokon 16. etapu vyhral.

Pád Adama Yatesa:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

14.04.2024 Tom Pidcock bol v záverečnom šprinte štvorčlennej skupiny Amstel Gold Race najrýchlejší, Van der Poel mimo boja o víťazstvo.

Na druhom mieste v pretekoch skončil švajčiarsky jazdec Marc Hirschi, ktorý bol počas celých pretekov naozaj aktívny, avšak v šprinte na Pidcocka nestačil. Na treťom mieste v pretekoch skončil Tiesj Benoot.

14.04.2024 Video: Marianne Vos vyhrala Amstel Gold Race, potom čo Lorena Wiebes oslavovala víťazstvo predčasne.

O tom, že oslavovať víťazstvo sa má až po prejdení cieľovej čiary sa tentokrát presvedčila Lorena Wiebes, ktorá zdvihla ruky z riadidiel priskoro.

Zavrieť reklamu