Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Sagan po ukončení kariéry Kolářa: Bol si viac ako spolujazdec, bol si skutočný kamarát

Slovenský cyklista Miachael Kolář ukončil svoju profesionálnu kariéru po zisku bronzu uplynulých majstrovstvách Slovenska.
Martin Sarvaš

Michael Kolář ukončil svoju profesionálnu kariéru v 25 rokoch po uplynulých spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska, kde získal bronzovú medailu.

Kolář jazdil s Petrom Saganom v minulosti za tím Tinkoff a momentálne aj Boru-Hansgrohe, s ktorou mal platnú zmluvu aj na budúci rok.

Skončil, pretože stagnoval

„Je to celkom šok, ale pre mňa pozitívny. Mal som peknú päťročnú kariéru, dával som do toho všetko, ale veľmi veľa mi to aj zobralo. Hlavne tento posledný rok som sa naozaj snažil robiť všetko pre to, ale vidím, že nejaký pokrok neprichádzal. Porozprával som sa s naším tímovým manažérom, že ma to už jednoducho nebaví a nenapĺňa, pretože som už nevedel dosiahnuť na svoje ambície,“ povedal Kolář po pretekoch.

Kolář počas svojej profesionálnej kariéry nedosiahol nikdy výrazné výsledky a nemá na konte ani jedno víťazstvo. Na pretekoch Grand Tour sa ukázal iba raz, minulý rok na španielskej Vuelte, kde skončil už v druhej etape.

Saganov verný pomocník

Michael Kolář bol však spolu s Jurajom Saganom jedným z jazdcov, na ktorých sa mohol vždy spoľahnúť trojnásobný majster sveta Peter Sagan. A práve na majstrovstvách sveta v Katare mal veľkú zásluhu na Saganovej výhre, keď pracoval na čele pretekov a zachytil niekoľko nástupov.

Musím to rešpektovať, ako povedal Mišo, každý má svoj život. Môžu sa mu otvoriť veľké cesty v cyklistickom svete aj mimo neho. Chcem sa mu poďakovať, pretože bol pri všetkých tituloch majstra sveta, ktoré som vyhral. Dokonca mi v Dauhe rozbiehal šprint a sťahoval posledný únik,“ povedal Peter Sagan.

„Celé tie roky si bol viac ako iba obyčajný tímový spolujazdec, bol si a vždy budeš skutočný priateľ.  Zo srdca ti ďakujem za všetko, čo si pre mňa spravil a za všetku podporu na bicykli aj mimo neho. Dúfam, že sa budeme na pretekoch stále vidieť, aj keď budeš mať v tíme novú pozíciu,“ napísal Sagan na Instagrame.

Pomoc Kolářa Saganovi na Majstrovstvách sveta v Dauhe (v čase 6:40)

V tíme zostane

Michael Kolář však z cyklistiky úplne neodchádza a mal by pokračovať v tíme Bora-Hansgrohe, ale nie ako jazdec, ale bude pracovať v oblasti sponzoringu.

„Po pár týždňoch sme prišli s ideou, že budem pracovať v oblasti sponzoringu a pracovať s VIP hosťami. Sprevádzať ich po pretekoch, nech vidia do zákulisia. Budem mať viac voľného času pre seba a času na rodinu, ktorú mám v Kanade. Vidím to ako obrovskú príležitosť začať niečo mimo profesionálnej cyklistiky a začať budovať svoj život. Chcem ísť touto cestou,“ skonštatoval Kolář.

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu