Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan vyhral druhú etapu pretekov Okolo Švajčiarska v záverečnom šprinte

Štvrté víťazstvo v tejto sezóne a už 16. na pretekoch Tour De Suisse si pripísal Sagan po víťazstve v záverečnom špurte 155-km dlhej etapy.
Martin Sarvaš

Záverečný šprint druhej etapy Okolo Švajčiarska:

Slovenský cyklista Peter Sagan zvíťazil  druhej etape pretekov Okolo Švajčiarska. Pretekár tímu Bora-Hansgrohe zvíťazil v záverečnom špurte 155-km dlhej etapy. Na posledných metroch mu nestačil druhý Kolumbijčan Fernando Gaviria z Quick-Stepu a tretí Austrálčan Nathan Haas z Kaťuše. Pre Sagana bolo toto víťazstvo už šestnástou výhrou na tomto podujatí.

V celkovom poradí je Peter Sagan na piatom mieste, vediedomáci pretekár Stefan Küng z BMC.

„Som veľmi šťastný za toto víťazstvo a musím sa poďakovať všetkým tímovým kolegom, že mi veria. Rozmýšľal som nad dnešnou taktikou a nakoniec to dopadlo tak, ako som predpokladal, takže som veľmi šťastný, že som vyhral,“ povedal po pretekoch Sagan, ktorý drží rekord v počte víťazstiev na týchto pretekoch – z jeho ôsmich účastí až päťkrát ovládol bodovaciu súťaž.

Sagan dopĺňa tekutiny po intenzívnom šprinte:

„Neviem, prečo sa mi tu tak darí. Možno preto, že som tu odviedol množstvo tvrdej práce. Uvidíme, ako to pôjde zajtra. Viem, že moje nohy nie sú momentálne najlepšie a pred Tour to ešte musím zlepšiť,“ povedal Sagan pre cyclingnews.com.

Pre Petra Sagana to bolo štvrté víťazstvo v sezóne. Jeho brat Juraj finišoval na 124. mieste s mankom vyše sedem minút a celkovo je 123.

Tretia etapa meria 182 km a opäť by mohla sedieť Saganovi, keďže má zvlnený profil s piatimi stúpaniami tretej kategórie, posledným krátko pred cieľom.

Výsledky 2. etapy Okolo Švajčiarska (Frauenfeld – Frauenfeld, 155 km):

1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 3:50:09 h,

2. Fernando Gaviria (Kol./Quick-Step Floors),

3. Nathan Haas (Aus./Kaťuša-Alpecin),

… 124. Juraj SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) +7:27

Celkové poradie:

1. Stefan Küng (Švaj./BMC) 4:10:24 h

2. Van Avermaet +3 s

3. Richie Porte (Aus./BMC)

… 5. P. SAGAN +20 s

… 123. J. SAGAN +8:29

Vaše komentáre

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu