Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized testoval 29-palcový prototyp zjazďáku, nazývajú ho “Project Black”

Okrem 29-palcových kolies vidno zásadné zmeny aj v pružení. "Môžete očakávať, že o ňom budete v budúcnosti určite počuť," povedal marketingový manažér Specializedu.
Martin Sarvaš

Značka Specialized testuje pravidelne svoje nové prototypy bicyklov kde inde, ako v kanadskom Whistleri. A práve odtiaľ dostali chalani z Pinkbike správu s fotkou, na ktorej je jazdec Specializedu na zjazdovom bicykli s 29-palcovými kolesami.

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o prototyp nového modelu, pretože na ňom nebol žiadny dizajn, značka ani polepy – je to iba čisto čierny rám.

Žeby to bola budúca náhrada za Demo? Aj keď už od minulého roku jazdia a testujú profesionálni zjazdári, vrátane Loica Bruniho, na modeloch Demo, ktoré sú upravené pre 29-palcové kolesá, práve tento bicykel by mohol byť jedinečným 29-palcovým zjazďákom.

Loic Bruni a jeho súčastné Demo.

https://www.instagram.com/p/Bi7CtCpB62G/?taken-by=loicbruni29

Na prototype 29-palcového zjazďáku boli brzdy Magura, kolesá od DT Swiss a pruženie Öhlins – to sú všetko komponenty, ktoré môžete vidieť na tímových pretekárskych bicykloch.

Globálny marketingový manažér Specializedu Vernon Felton povedal: „Stále pracujeme na vývoji nových bicyklov – robíme ich rýchlejšie – a naši jazdci sú dôležitou súčasťou tohto procesu. Takže áno, tento bicykel je niečo, na čom pracujeme. Môžete očakávať, že o ňom budete v budúcnosti určite počuť. Ale momentálne je to všetko, čo vám zatiaľ môžem povedať.“

Či už to bude náhrada za Demo, modelové rozšírenie alebo pribudne ďalší model, je jasné, že Specialized pracuje na riadnej zjazdovej mašine.

„Specialized sa vo vývoji bicyklov spolieha na odozvu, rady a odporúčania profesionálnych jazdcov z testovania predpordukčných prototypov, aby sme aj najmenšie detaily vedeli doladiť pre svetovú produkciu. Tomuto hovoríme ‚Project Black‘ (pozn. red.: z angl. Projekt Čierna),“ hovorí Sean Estes, PR manažér Specializedu. Sean síce neprezradil žiadne ďalšie detaily, no tento tajnostkársky názov by mohol byť predzvesťou niečoho fakt nadupaného.

Na fotke vľavo je pruženie momentálneho modelu Demo, vpravo nový prototyp.

Pruženie na modeli Demo: Tlmič stláča dlhé váhadlo a hlavný čap sa otáča koncentricky okolo stredu šliapania. 

Pruženie na „Project Black“: Nový model kašle na obe spomínané veci u Dema a má ovela bežnejšie vyzerajúce váhadlo tlmiča a hlavný čap nad stredom.

A áno, toto všetko je tak trochu špekulácia a ťažko povedať, čo z toho napokon bude. Ale naposledy, keď Specialized testoval neobrandovaný zjazďák vo Whistleri, bolo z toho nové Demo. Takže teraz asi len môžeme čakať a necháme sa prekvapiť.

Tak sa ešte raz pokochajte pohľadom na „Project Black“:

Vaše komentáre

Aktuality

16:39 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Zavrieť reklamu