Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Tatranci hostia Majstrovstvá Slovenska v Downhille

Strmé kopce, nebezpečná rýchlosť a adrenalín na maxime. Bez nich si hádam ani nemožno predstaviť čoraz atraktívnejšiu cyklistickú disciplínu downhill. Kto chce vidieť majstrov na terénnych bicykloch, nemal by cez víkend chýbať v Nízkych Tatrách. Najlepší Slováci si to totiž už túto nedeľu 21.7.2013 v Jasnej rozdajú o titul Majstra Slovenska v tomto extrémnom športe.
Biker

Giant Bike Park Jasná bude už od piatka hostiť najlepších z najlepších. Medzi viac ako 240 prihlásenými nechýba obhajca minuloročného titulu Lukáš Učeň, či bývalý reprezentant Matej Vitko.  Návštevníci Jasnej budú môcť obkukať nové kúsky od „machrov“ na horských bicykloch už od piatka, keď budú pod Chopkom prebiehať tréningy. O titul majstra Slovenska sa bude bojovať v nedeľu v štyroch kategóriách – muži, ženy, juniori a masters.

 

„Je to jedinečná príležitosť vidieť v akcii majstrov svojho bicykla. Downhill je technická disciplína a umenie zvládnuť bicykel v extrémnych situáciách, okrem toho v prekrásnom prostredí Nízkych Tatier,“ konštatuje Tomáš Vrbovský, riaditeľ pretekov.

 

 

Downhill sa tradične koná na strmých tratiach a inak to nebude ani v Jasnej. Štart pretekov je vo výške 1 491 metrov nad morom. Pretekári budú musieť prekonať prevýšenie 463 metrov s množstvom prekážok a nástrah na bezmála dvojkilometrovej trati. Pre skoky na hranici bezpečnosti sa tento extrémny šport teší obľube najmä priaznivcov outdoorových športov.

 

„Sme radi, že majstrovstvá sa konajú práve v Jasnej, ktorá má jeden z najlepších bike parkov na Slovensku. Nízke Tatry ponúkajú na tento šport ideálne podmienky a toto podujatie dokonale zapadá do premeny Liptova na cykloregión,“ konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN LIPTOV.

 

S kým to napokon pôjde najrýchlejšie dole kopcom je nateraz otázne. Favoritov je síce viacero, no súťažiť by sa malo výlučne na bicykloch. Našťastie, podmienkou účasti v súťaži je prilba a chrániče.

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu