Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

VIAMO – Prevod peňazí aj pre Bikera

Bankové prevody nerobí rád nikto, lebo sú zložité, zdĺhavé a „žerú“ čas. Najmä prístup do internet bankingu občas pripomína hľadanie strateného pokladu. Treba si pamätať nekonečne veľa údajov, kódov a čísiel, využívať všelijaké čítačky, SMS kľúče a GRID karty – a to všetko musíte stihnúť v časovom limite. 
Biker

Nová doba

Časy sa, našťastie, menia a my, čo sme lenivejší a pohodlnejší, vidíme svetlo na konci tunela v podobe novej aplikácie do múdrych telefónov od spoločnosti VIAMO. Odteraz vám stačí funkčné telefónne číslo a bezhotovostné prevody vybavíte jedna radosť. Ak ste vo VÚB alebo v Tatra banke, aplikáciu už môžete v pohode využívať. Ak ste klientom inej banky, peniaze týmto spôsobom môžete aspoň prijímať. Zobrali sme teda jeden notebook, iphony, sadli do bufetu na hrádzi a išlo sa na to.

VIAMO je ten typ služby, z ktorej máte reálny úžitok okamžite. Ak potrebujete niekomu poslať „keš“, jednoducho si nájdete jeho číslo v kontaktoch, zadáte sumu (aj s malým tringeltom, lebo vás kamarát založil) a celé to potvrdíte PIN kódom. O prevode sa neregistrovaný príjemca okamžite dozvie z esemesky, kde nájde inštrukcie na prijatie platby; registrovanému príjemcovi príde už len notifikácia o prevode. Nič viac, nič menej, pochopí každý a okamžite.

Ako na to?

Zriadenie celej služby je úplne jednoduché a zvládnete ho aj bez absolvovania kurzu v oblasti IT. Cez počítač alebo mobil nainštalujete aplikáciu v štyroch krokoch bez akýchkoľvek problémov. Samotný proces prevodu peňazí potom, obrazne povedané, zvládne aj škôlkar.

1. krok

Zapnite aplikáciu a vyberte príjemcu peňazí – buď použite telefónny zoznam, alebo telefónne číslo zadajte priamo.

2. krok

Zadajte požadovanú sumu a potvrďte prevod peňazí PIN kódom. Tento kód si sami vymyslíte pri aktivácii aplikácie (1234 neodporúčame). Jednorazovo môžete poslať až 50 eur a maximálny denný limit na prevody cez VIAMO je 150 až 200 eur. To už závisí priamo od vašej banky.

3. krok

Príjemca platby dostane okamžite správu o prevode cez push notifikáciu alebo cez SMS. Ak už je zaregistrovaný, peniaze mu prídu na účet priradený k jeho telefónnemu číslu. Ak nie, v esemeske nájde jednoduché inštrukcie, ako sa zaregistrovať a vyzdvihnúť si peniaze. Platba sa následne odošle banke na spracovanie.

Technológia a bezpečnosť

Keďže sa občas stane, že o telefón nejakým spôsobom prídete, je dobré vedieť, že VIAMO nikdy nedisponuje vašimi peniazmi, iba vám zjednodušuje klasické bankové prevody. Ak „poctivý“ nálezca vášho telefónu trikrát zadá chybný PIN kód, appka sa deaktivuje. Pri strate telefónu sa appka dá deaktivovať aj cez web. VIAMO (zatiaľ) funguje pre iOS a Android, no príjemca platby môže vlastniť aj starú tehlu.

Kedy sa vám hodí VIAMO

Väčšina z nás sa aspoň občas dostáva do situácie, že potrebujeme rýchlo previesť alebo si požičať peniaze. Službu VIAMO potom určite využijete aspoň dva- alebo trikrát do mesiaca. Pri akých situáciách sa teda takáto aplikácia hodí? Máte v nohách už pár desiatok kilometrov a konečne sa zastavíte v bufete na pauzičku a zrazu zistíte, že pri sebe nemáte ani cent. Kamarát to zaplatí (alebo vám rovno dá hotovosť) a vy mu všetko na mieste pošlete späť cez VIAMO. Podobné to je aj pri situáciách, keď sa na niečo skladáte a nemáte presnú hodnotu (napr. účet v podniku), v situáciách, keď sa nedá platiť kartou, alebo aj ako rýchla pôžička známemu. Zažili ste ten nepríjemný pocit, že ste prechádzali cez Švajčiarsko a zabudli ste, že tam neplatia eurom? Žiaden problém – známi vám požičajú franky a vy im cez túto šikovnú aplikáciu oplatíte službu priamo na mieste (akurát v eurách).

Použiť VIAMO trvá kratšie, ako vyberať peňaženku a hľadať presnú sumu, ktorú pri sebe ani nemusíte mať. Preto túto aplikáciu môžeme iba odporučiť.

Plusy:

·         rýchle, jednoduché, pohodlné

·         neriešite čísla účtov ani banku príjemcu – peniaze môžete poslať komukoľvek, na koho máte telefónne číslo

·         pri opakovanom zadaní chybného PIN kódu alebo strate telefónu sa aplikácia zablokuje

Mínusy:

·         posielať peniaze môžete zatiaľ iba z účtov v Tatra banke a VÚB banke

Cena: zadarmo

Sťahujte: www.viamo.sk

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu