Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Stretneme sa pri pive a dobrom jedle: Brzdíme v Klubovni!

Už pri pohľade z okna auta na jednej z najrušnejších križovatiek, pri centrálnom trhovisku v Bratislave, bolo domácim jasné, že sa so „starým Centrálom“ deje niečo veľké, čo vráti život miestu, ktoré desiatky rokov chátralo. Otvorenie Centrálnej Klubovne v marci tohto roka ich očakávania naplnilo. MEDUSA Group tak spustila do prevádzky prvú z 20-tich plánovaných pivárni, ktorá sa s 500 miestami na sedenie stala ako vlajkovou loďou konceptu Klubovní, tak i najväčšou reštauráciou a pivárňou v Bratislave. Zosadnite z bicykla a nechajte sa pozvať. Verte, že neostane pri jednom! „S predstavou vytvorenia ďalšej siete, ktorá tento raz naplní očakávania milovníkov piva a dobrého domáceho jedla, sme sa v MEDUSA Group pohrávali už dlhší čas,“ hovorí jej majiteľ Peter Štecko. „Našim zámerom je vytvoriť celoslovenskú sieť podnikov s prvkom pozitívneho lokálpatriotizmu. Chceme spojiť to najlepšie z tradícií dobrých pivární s modernými trendmi. Bude to sieť jednotná v produkte, servise a základnom interiéri, no zároveň svojim charakterom, lokalitou a výzdobou má každá reštaurácia odzrkadľovať konkrétnu štvrť či mesto, kde sa nachádza, so všetkými s ich históriou a mikroživotom.“  
Biker

Centrálna a najväčšia
Ak sa chcete dozvedieť zaujímavosti práve o časti Bratislavy, kde Centrálna stojí, návštevou Klubovne spojíte príjemné s užitočným. Dobové fotografie a dokumenty vo veľkorysom interiéri vás jednoducho dostanú. Navyše vidíte kuchárom priamo do hrncov, obrovské 500 litrové tanky s pivom. Atmosféra Klubovne vás rozohní. Máte chuť baviť sa a športovať? Začnite hneď „od stola“: dvakrát stolný futbal, športové prenosy na desiatich plazmách a veľkých plátnach či turnaj v šípkach. Vo dvojici alebo veľká partia – personál spoza troch barov je pozorný aj k vášmu psíkovi. Ak máte pohybu plné pedále, tak si v pokoji sadnite a podebatujte live alebo virtuálne. Wifi pripojenie a dobré parkovanie sú na nezaplatenie! V prípade, že sa chystáte do Klubovne na koncert, urobte si rezervu pár minút – nielen na miesto pri pódiu, ale aj v žalúdku – aby pri muzike dobre trávilo.
K pochúťkam priamo z udiarne či grilu dobre padne čapované tankové alebo fľaškové. A že je naozaj z čoho vyberať: Rovno z tanku Zlatý Bažant dvanástka, ďalších šesť druhov čapovaných – aj pre cyklistky obľúbený citrónový Radler, Krušovice či tmavé pšeničné. V prípade, že máte chuť na fantastické pivo s čerešňovou šťavou, hľadajte ho v lístku pod Pivnými experimentmi. Nechýba aj tretinkové fľaškové a pre partičky Klubovňácka desinka – 10 pollitrákov tankového piva za cenu deviatich.

Ventúrska Klubovňa nie je kamufláž

Klubovňa v centre mesta jednoducho nemôže chýbať. Bezbariérové priestory prevádzky Ventúrskej Klubovne sú situované na mieste bývalej známej reštaurácie, na mieste, ktoré Bratislavčania poznajú a návštevníci centra bez problémov nájdu aj vďaka príjemnej terase s kapacitou 72 miest. K nim pridajme vo vnútri ďalších 120 s polovicou pre fajčiarov. Aj na tomto mieste sa spájajú tradície s modernými trendmi, priznáva sa farbu k miestu, k jeho histórii i súčasnosti, ku všetkému, čo k centru mesta patrí. Stačí sa okolo seba poobzerať a razom sa prenesiete do starej Bratislavy.

Špeciality špičkových šéfkuchárov

Aby bolo čo zapíjať, jedálny lístok sa nielen že dobre číta, ale rovnako aj chutí. V ponuke sú skvelé tradičné špeciality, za rozumné ceny, s vôňou maminej kuchyne, korenené moderným spracovaním a dizajnom z varechy ozajstných majstrov. Zodpovedným za vedenie a rozvoj gastronomického konceptu Klubovňa je známy slovenský šéfkuchár Tomáš Sika, ktorý šéfoval viacerým prestížnym kuchyniam a je absolventom Thuries Academy. Pod vedením Martina Korbeliča, najlepšieho kuchára roku 2013 a Executive Chefa Medusa Group, spolu našli cestu k oživeniu a vylepšeniu klasických receptov. „Pripravujeme a údime mäsové špeciality. K dispozícii máme dokonca aj špeciálnu pec na bukové drevo. Tá dáva nášmu grilu ten správny šmrnc,“ vysvetľuje Tomáš Sika. Alebo – čo poviete na čerstvo pečené posúchy,  tatarák, pagáče, rebrá, famózne polievky, nakladané syry …


Nielen v Bratislave
Koncept Klubovní sa rozrastie aj do regiónov. Na jeseň pribudne na Horehroní nová – Bystrická Klubovňa, ktorá bude zároveň aj prvou mimo Bratislavy, v nádherných historických priestoroch bývalej banskobystrickej reštaurácie Barbakan. V budúcom roku ju budú nasledovať ďalšie vo vybraných najväčších slovenských mestách i v Bratislave. Celkovo by sieť mala dosiahnuť dvadsať Klubovní po celom Slovensku.

O mieste, kde sa stretávajú nielen bikeri zistíte viac na: www.nasaklubovna.sk

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu