Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

V ťažkej časovke triumf Kirijenka, Contador opäť do ružového

Sobotňajšia 14. etapa cyklistických pretekov Giro d'Italia, ktorou bola netradične dlhá individuálna časovka na 59,4 km na trase Treviso - Valdobbiadene, sa stala korisťou Bielorusa Vasila Kirijenku z Teamu Sky. Výborný výkon predviedol Španiel Alberto Contador, jazdec tímu Tinkoff - Saxo skončil tretí so 14-sekundovou stratou na víťaza a opäť získal ružový dres pre lídra podujatia. Na druhého Taliana Fabia Arua z Astany má Contador v priebežnom poradí už náskok 2:28 minúty a "Pistolero" tak rázne vykročil za celkovým triumfom. "Tento výsledok je pre mňa veľkým prekvapením. Dal som do toho ale všetko, aj keď si dával poriadny pozor. Teraz mám pred Aruom dobrý náskok, špeciálne po včerajšom páde. Musím si ale zachovať chladnú hlavu, Giro je ešte veľmi dlhé. Pôjdeme zo dňa na deň," citovala Contadora agentúra Reuters. V sobotu sa išlo proti chronometru v ťažkých podmienkach na mokrej trati a s bočným vetrom. Contador po páde v piatkovej 13. etape tesne pred ochrannou zónou, po ktorom prišiel o dres lídra, skvele zabojoval a rivalom ukázal formu. Nielenže vymazal 19 sekundovú stratu na Arua, ale vytvoril si výborný náskok. V nedeľu je na programe 165 km dlhá 15. etapa z Marostica do Madonna di Campiglio s prívlastkom horská tretej kategórie.výsledky 14. etapy (individuálna časovka Treviso - Valdobbiadene, 59,4 km): 1. Vasil Kirijenka (Bielor./Team Sky) 1:17:52 hod., 2. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana) +12 s., 3. Alberto Contador (Šp./Tinkoff - Saxo) +14, 4. Patrick Gretsch (Nem./AG2R) +23, 5. Steven Kruijswijk (Hol./LottoNL) +1:09 min., 6. Tanel Kangert (Est./Astana) +1:17, 7. Jurgen Van den Broeck (Belg./Lotto) +1:25, 8. Fabio Felline (Tal./Trek) +1:26, 9. Tobias Ludvigsson (Švéd./Giant) +1:27, 10. Luke Durbridge (Aust./Orica) +1:36 priebežné poradie: 1. Contador 55:39:00, 2. Fabio Aru (Tal./Astana) +2:28, 3. Andrey Amador (CKostarika/Movistar) +3:36, 4. Rigoberto Uran (Kol./Etixx - Quick-Step) +4:14, 5. Van den Broeck +4:17, 6. Dario Cataldo (Tal./Astana) +4:50
Biker
V ťažkej časovke triumf Kirijenka, Contador opäť do ružového


Aktuality

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

Včera 11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu