Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

12 dôvodov, prečo si kúpiť ebike!

Je lepšie kúpiť si elektrobicykel, na ktorom budete každý deň, ako bicykel, ktorý nevyužijete.
Biker
12 dôvodov, prečo si kúpiť ebike!

Chodiť do práce na bicykli nepoteší len peňaženku. Endorfíny a energia sú presne to, čo človek ráno potrebuje. Alebo víkendový cyklovýlet s rodinou? Paráda! Ale len dovtedy, kým sa neocitnete v kopcoch, na ktoré nemáte. Aj preto na našu scénu dorazili elektrobicykle. Geniálny vynález, ktorý prináša cyklistiku širším masám. V tomto článku sme zhrnuli výhody, ktoré elektrobicykle prinášajú.

Vitajte v cyklistike!

Najväčšou výhodou elektrobicykla je, že nie je plne motorizovaný – elektrický motorček je „len“ výpomoc vo chvíľach, keď potrebujete trochu potiahnuť. Elektrobicykel tak môže byť vynikajúcim spôsobom, ako začať s cyklistikou bez toho, aby ste boli v top kondícii.

Znížte náklady

Náklady na auto sú suma, ktorá sa ťažko ignoruje. Daň, poistka, benzín/nafta, návštevy servisu dokážu vyžmýkať nielen výplatu, ale aj úspory. V porovnaní s tým je elektrobicykel prechádzka ružovou záhradou. Vysoká môže byť len počiatočná investícia.

Sú e-biky predražené? Je lepšie auto z bazára?

Na pot zabudnite! Bicyklovanie je zaručený recept na protispoločenskú dávku potu. Na elektrobicykli však nemusíte pedálovať ako o dušu a aj vaše telesné pachy môžete udržať pod kontrolou.

Ušetrite čas! Nielenže do cieľa dorazíte bez máp od potu, budete tam aj rýchlejšie. Vďaka elektromotoru ušetríte dosť času. Hoci majú elektrobicykle limitovanú maximálnu rýchlosť 25 km/h, nič vám nebráni ísť rýchlejšie – pomocou vlastných síl.

Predchádzajte obezite

Prognózy hovoria, že do roku 2050 bude 60 % nášho obyvateľstva obéznych. Je preto dôležité udržať si aktívny životný štýl. A elektrobicykel vám môže pomôcť. Ako sa dá schudnúť s bicyklom, ktorý má motor? Elektrobicykel robí cyklistiku jednoduchšou, ale aj tak pedálujete. Inými slovami: je lepšie kúpiť si elektrobicykel, na ktorom budete sedieť každý deň, ako bicykel, ktorý nevyužijete.


Odvezte si náklad a jazdite nazeleno

Váha navyše vám na bicykli môže skomplikovať život, zvlášť, ak idete do kopca. Vďaka elektrobicyklu sa však nezmeníte na ťažného koňa.

Motorové vozidlá produkujú takmer štvrtinu CO2 emisií, takže ak na prepravu využijete služby elektrobicykla, naša Zem sa vám poďakuje. Možno si vravíte, že ste len ihlou v kope sena. Ale môžete to byť práve vy, kto bude spúšťačom zmeny vo vašom okolí. Ďalší zelený plusový bod: Elektrobicykel len jemne bzučí, neterorizuje naše okolie hlukom.

Vyrazte do kopcov

Ak ste šli dolu kopcom, skôr či neskôr príde stúpanie. Zdolávanie kopcov je niečo, čo vie odradiť aj zdatnejších cyklistov. Dobyť vrchol totiž vie byť pomalá úmorná drina. S elektrobicyklom je to o inom. Aj tie najstrmšie kopce budete jazdiť s úsmevom na tvári.

Bicyklová rehabilitácia

Mali ste nehodu? Zotavujete sa zo zranenia? Práve vy by ste mohli oceniť služby eletrobicykla. Bicykel je vo všeobecnosti výborný spoločník pre rehabilitujúcich, elektrobicykel posúva bonusy ešte ďalej. Nemusíte vynakladať toľko sily, čo je dobré pre krehké kĺby a zoslabnuté svaly.

Nestíhate svojim deťom? Možno vaše deti dospeli do veku, keď im už nestačíte. Elektrobicykel je preto povoleným dopingom na medzigeneračné vyrovnanie síl.

Ukážte autám chrbát

Takmer 50 % jázd autom je na Slovensku kratších ako 10 kilometrov. S elektrobicyklom budú krátke cesty pohodlnejšie. Nemusíte tankovať, čakať v zápche či hľadať parkovacie miesto.


Spoznávajte na bicykli

Bicykel je vynikajúci spôsob, ako spoznávať krajiny – z bicykla bude váš zážitok oveľa intenzívnejší. Problémom môže byť akurát kondícia. Bicykel naložený trebárs desiatimi kilami nákladu si vyžaduje silné nohy a srdce. S elektrobicyklom si však čaro cykloturistiky môže užiť (takmer) každý!

PREČÍTAJTE SI:

Ako si vybrať elektrobicykel? Cena, výkon, údržba

Ako si vybrať e-bike? Motor, dojazd, batérie

Text: redakcia, Viktor Michálek,

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu