Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

50 dní, 50 štátov a 50 Ironman triatlonov. James Lawrence pokoril samého seba, aby bojoval s detskou obezitou

Určite si už niekedy počul o triatlone s názvom Ironman. Závod plný železných mužov pozostáva z 3,86-kilometrového plaveckého úseku, 180,25-kilometrového úseku na bicykli a nakoniec aj celý 42,2-kilometrový maratón. Pretekári pritom nemajú žiadnu prestávku medzi jednotlivými disciplínami a triatlon Ironman preto nedokáže zvládnuť len tak hocikto.My ti ale predstavíme muža menom James Lawrence, ktorý nielenže Ironmana zvládol raz, dvakrát či trikrát, ale rovno päťdesiatkrát za päťdesiat dní. Áno, čítaš správne, James sa vybral na náročnú cestu zvládnuť 50 Ironman triatlonov za 50 dní a to ešte dokonca vo všetkých 50 amerických štátoch. James má iba 36 rokov a v súčasnosti pracuje ako osobný tréner, ale všetky triatlony nerobil iba kvôli sebe, svojmu zdraviu a publicite, ale najmä na to, aby pomohol organizácii snažiacej sa bojovať proti obezite v Spojených štátoch amerických. Počas svojej výzvy sa mu podarilo vyzbierať až 70-tisíc dolárov, ktoré prispel organizácii Jamie Oliver Food Foundation a pritom najzaujímavejšie na tom bolo to, že James sa vlastne na náročnú cestu vybral kvôli inšpiratívnemu rozhovoru so zástupcami spomínanej organizácie. James má doma päť detí a uznáva, že sa pre nich snaží často pripravovať veľmi aktívny a nabitý program, aby ich telá dostávali v rámci možností zabrať. Snaží sa, aby jeho deti boli akýmisi vzormi pre svojich spolužiakov, ktorí často nechodia von a sedia iba za počítačom.Bohužiaľ, aj keď je Jamesov výkon obdivuhodný, nezapíše sa do Guinessovej knihy rekordov. Jeho Ironman triatlony totiž neboli oficiálne, ale trať zostavoval on sám spoločne s jeho pomocníkmi tak, aby to organizačne zvládli v rámci 50 dní, keďže každý individuálny pretek sa odohrával v inom štáte. Všetko sa preto začalo na Havaji 6. júna a skončilo 25. júla v Utahu.
Biker
50 dní, 50 štátov a 50 Ironman triatlonov. James Lawrence pokoril samého seba, aby bojoval s detskou obezitou


Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu