Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Lídrom Tinkoff-Saxo na Vuelte bude Majka, tím podporí aj Sagana

Peter sa sústredí na dojazdy rovinatých a mierne zvlnených etáp, kým Rafal by mal byť jednoznačným lídrom v kopcoch, uviedol jeden zo športových riaditeľov Tinkoff-Saxo.
Biker
Lídrom Tinkoff-Saxo na Vuelte bude Majka, tím podporí aj Sagana

Kapitánom tímu Tinkoff-Saxo na nadchádzajúcich cyklistických pretekoch Okolo Španielska bude Poliak Rafal Majka. Vuelta a Espaňa sa uskutoční od 22. augusta do 13. septembra.

Zatiaľ čo s Majkom predstavitelia tímu rátajú ako lídrom pre celkovú klasifikáciu, Slovák Peter Sagan by sa mal pokúšať o etapové víťazstvá. Uvádza sa na to na webe tímu Tinkoff-Saxo.

Okrem Majku a Sagana figurujú v deväťčlennej zostave tímu ruského miliardára Olega Tiňkova Pavel Brutt, Jesper Hansen, Daniele Bennati, Maciej Bodnar, Sergio Paulinho, Pawel Poljanski a Jay McCarthy.

Budú mať čo robiť, aby sa vyrovnali svojim predchodcom. Pred rokom sa z celkového triumfu na Vuelte tešil Alberto Contador a Tinkoff-Saxo ovládol súťaž tímov.

Teraz Španiel svoj titul obhajovať nebude – už ukončil súťažnú sezónu.

„Naším cieľom je z pohľadu Majku jedna víťazná etapa a tiež vysoké umiestnenie v celkovej klasifikácii. Mal by sa oň pobiť s Froomom, Quintanom či Nibalim,“ vyhlásil na klubovom webe jeden zo športových riaditeľov Tristan Hoffman, ktorý bude zodpovedný za účasť na Vuelte.

„Okrem toho budeme v koncovkách etáp podporovať Petra Sagana, ktorý si po ‚zaberačke‘ na Tour de France doprial oddych. Peter sa sústredí na dojazdy rovinatých a mierne zvlnených etáp, kým Rafal by mal byť jednoznačným lídrom v kopcoch,“ dodal Hoffman.

Doplnil aj mená jazdcov, ktorí by mali pomáhať Majkovi a Saganovi v ich úsilí o etapové úspechy. „V prípade Petra Sagana budú jeho pomocníkmi Bennati, Bodnar a Brutt,“ ozrejmil.

„V kopcoch sa bude Rafal spoliehať na Hansena, Paulinha, Poljanského a McCarthyho.“

Záverečné preteky z tria Grand Tour odštartuje v sobotu 22. augusta tímová časovka z Puerto Banús do Marbelly. Jedna z najhornatejších edícií pretekov za ostatné roky s trinástimi horskými etapami a deviatimi dojazdmi do kopca vyvrcholí 13. septembra v Madride.

„Po náročnom vypätí na Tour de France som si dobre oddýchol a pripravil sa tak, aby som na Vuelte mohol odovzdať zo seba to najlepšie,“ citoval Petra Sagana server tímu Tinkoff-Saxo.

„Akú mám formu, to sa ukáže až počas pretekov. Vuelta v tejto náročnej podobe však bude nepochybne veľká výzva a ja sa už teším, ako si opäť zasúťažím so svojím tímom.“

Športový riaditeť Hoffman k náročnosti Vuelty ešte doplnil konkrétny príklad. „Jedenásta etapa v Andorre bude mať nie menej ako šesť kategorizovaných stúpaní. Meria iba 138 km, ale bude to iba na kopec a z kopca,“ vravel.

„Je to jeden z najťažších profilov, aké som kedy videl. Práve takáto etapa by však mala vyhovovať Majkovi.“

Aktuality

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Zavrieť reklamu