Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Nibaliho vylúčili z Vuelty, držal sa mechanického vozidla

Televízne zábery odhalili, že Talian sa niekoľko metrov držal svojho vozidla, aby mu pomohlo k návratu do čelných pozícií..
Biker
Nibaliho vylúčili z Vuelty, držal sa mechanického vozidla

Televízne zábery odhalili, že Talian sa niekoľko metrov držal svojho vozidla, aby mu pomohlo k návratu do čelných pozícií po hromadnom páde v nedeľňajšej 2. etape.

Talianskeho cyklistu Vincenza Nibaliho vylúčili z pretekov Grand Tour Vuelta a Espaňa, víťaz vlaňajšej Tour de France sa údajne držal mechanického vozidla svojho tímu po hromadnom páde asi 30 kilometrov pred cieľom nedeľňajšej 2. etapy.Podľa organizátorov si 30-ročný jazdec Astany počínal v rozpore s pravidlami, do pádu sa zaplietli asi dve tretiny pelotónu, medzi nimi aj Slovák Peter Sagan. Nibali musel čakať asi minútu na nový bicykel a televízne zábery odhalili, že sa niekoľko metrov držal svojho vozidla, aby mu pomohlo k návratu do čelných pozícií. „Záznam to ukazuje celkom jasne. Nibali sa držal vozidla 200 metrov. Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, ale iný trest pre jazdca nemohol nasledovať,“ citovala agentúra Reuters šéfa traťových komisárov Bruna Valčiča. Rodák z Messiny napokon zaostal takmer o minútu a pol za víťazným Kolumbijčanom Estebanom Chavesom.

Nibali je víťazom všetkých troch Grand Tour, Vueltu ovládol v roku 2010. Na Giro d’Italia sa radoval o tri roky neskôr a hetrik zavŕšil vlani na Tour de France. V pondelok je na programe 3. etapa z Mijasu do Málagy s dĺžkou 158,4 km a mali by sa v nej presadiť šprintéri.

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu