Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sagana zrazila motorka, dostal pokutu a odstúpil z Vuelty

Biker
Sagana zrazila motorka, dostal pokutu a odstúpil z Vuelty

Blbý nadpis, že? V sobotu si mohol Peter Sagan pripísať ďalšie z prestížnych víťazstiev. Bol v skupine na čele pretekov, jeho najväčší súperi ostali vzadu. Do cieľa nechýbalo veľa.

Namiesto osláv však skončil u zdravotníkov, ktorí mu ošetrovali odreniny na nohách. Na druhý deň sa pobalil a z Vuelty odstúpil.

Kúsok pred cieľom etapy ho zrazila jedna zo sprievodných motoriek, keď ho predbiehala. Slovák skončil doudieraný na zemi.

„Pár kilometrov pred cieľom som ukazoval súperom, aby aj oni ťahali skupinu. A ako som práve striedal, letela za mnou motorka. Neviem ani, akou rýchlosťou išla, len som odrazu cítil ranu zozadu a ocitol som sa na zemi,“ opisoval svoj pád Sagan.

„Vedel som, že ma zhodil niektorý z motorkárov, ktorí sa vlastne starajú o našu bezpečnosť. Postavil som sa, začal som skúmať, či náhodou nemám niečo zlomené. Bol som v tom momente veľmi nahnevaný, veď som išiel po etapové víťazstvo a nie vlastnou vinnou som spadol.“

Frustráciu a hnev si vybil na lekárskom aute a ďalších sprievodných motorkároch, na ktorých kričal. V amoku kopol aj do vlastného bicykla. Etapu dokončil so stratou na najlepších.

V cieli bol nemilo prekvapený. Za to, ako reagoval po páde, mu organizátori dali pokutu 300 švajčiarskych frankov.

„Nie som vinníkom toho pádu, som dobitý a ešte zato, že som vynadal organizátorom, dostanem ja pokutu. Je to vôbec možné?“ vraví dvadsaťpäť­ročný cyklista.

„Viem, že to musím akceptovať, aj pokutu, ale pripadá mi to smiešne až komické. Ale čo už, taký je život a ide sa ďalej. Keby ten pád bol mojou vinou, ale chybu spravil niekto, kto má na nás dávať pozor,“ vraví Sagan.

„My cyklisti pretekáme, či je zima, alebo teplo. Dávame do toho všetko. A mňa v závere etapy, keď už myslím na šprint, niekto zhodí z bicykla.“

Vodiča motorky, ktorý pád spôsobil, z pretekov vylúčili. Saganov tím však zvažuje, že na neho podá žalobu.

Sagan našťastie neutrpel žiadne vážne zranenie. Podľa servera Tinkoff-Saxo má odrenú kožu na ľavej strane tela od bedrovej časti až k predkoleniu. Okrem toho má pomliaždené ľavé predlaktie, kde má krvnú podliatinu.

Som zvedavý, či sa niečo po mojom páde zmení, ale asi nič. Môj názor je, že rozhodne by sa už malo niečo v cyklistike v tomto smere zmeniť!“ dodal Sagan.

Niekoľko dní sa bude v Monaku zotavovať zo zranení. Následne pocestuje do Ameriky, kde sa koncom septembra budú konať majstrovstvá sveta.

V Richmonde bude patriť medzi širší okruh favoritov. „Majstrovstvá sú jedným z veľkých cieľov sezóny,“ vravel ešte po návrate z Tour de France.

Aktuality

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Včera 12:16 Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Kopcovitá etapa má 183 km, prevýšenie 2132 m a praje výbušným klasikárom, ale môže sa skončiť aj hromadným šprintom.

Včera 11:54 Video: Nahnevaný Jonathan Milan nadával jazdcovi UAE, lebo si nemohol zobrať tašku s jedlom.

Taliansky šprintér tímu Lidl-Trek si chcel zobrať tašku s jedlom 50 km po štarte jedenástej etapy Giro d’Italia, čo sa mu nepodarilo, keďže na kraji cesty išiel jeden z jazdcov tímu UAE Emirates.

Včera 10:56 Mathieu van der Poel sa chystá na Tour de France. Na Olympiáde pôjde na cestnom bicykli.

Van der Poel sa vyjadril, že logickou voľbou bude sústredenie sa na cestnú cyklistiku. Na Tour pôjde po etapách a bude pomáhať Jasperovi Philipsenovi v šprintoch.

Zavrieť reklamu