Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nezastaviteľný Tadej Pogačar vyhral po 36 km sóle už šiestu etapu na Giro d’Italia

Aj keď už mal Pogačar isté víťazstvo ružového dresu, svoju dominanciu na Gire potvrdil výhrou poslednej horskej etapy na talianskej Grand Tour. Na druhom mieste skončil Valentin Paret-Peintre a tretí finišoval Daniel Martínez.
Martin Sarvaš
Nezastaviteľný Tadej Pogačar vyhral po 36 km sóle už šiestu etapu na Giro d’Italia

20. etapa Giro d’Italia 2024

Tadej Pogačar (UAE Emirates) si pripísal už šieste etapové víťazstvo na Giro d’Italia 2024.

25-ročný Slovinec tentokrát dominoval v horskej 20. etape, v ktorej zaútočil v stúpaní Monte Grappa, 36 km pred cieľom, a svoje sólo úspešne priviedol až do cieľa s veľkým náskokom pred zvyškom pretekárov.

Na druhom mieste skončil Valentin Paret-Peintre (Decathlon AG2R La Mondiale) a tretí finišoval Daniel Martínez (Bora-Hansgrohe).

Skvelý výkon predviedol opäť aj najmladší pretekár na tohtoročnom Gire, len 20-ročný Giulio Pellizzari (VF Group – Bardiani CSF – Faizanè), ktorý išiel v úniku a v stúpaní Monte Grappa išiel na čele osamote viac ako 10 km, ale keď ho dobehol Pogačar, za lídrom v ružovom drese sa dokázal udržať len chvíľu a nakoniec prišiel do cieľa v najrýchlejšej skupine prenasledovateľov a skončil na šiestom mieste.

Tadej Pogačar o svojom víťazstve celkovej klasifikácie rozhodol už pred týždňom, ale svoj náskok pred ostatnými pretekármi opäť navýšil. Druhý Daniel Martínez má stratu 9:57 min a tretí Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) stráca 10:26 min.

V celkovom hodnotení si po predposlednej etape polepšil Einer Rubio (Movistar), ktorý sa posunul na siedme miesto a tiež český jazdec Jan Hirt (Soudal Quick-Step), ktorý postúpil o dve miesta vyššie na ôsmu priečku.

„Rui [Oliveira] a [Sebastian] Molano odviedli skvelú prácu až do prvého stúpania, potom nastavili v prvej časti stúpania Vegard [Stake Laengen] a Mikkel [Bjerg] naozaj dobré tempo, s ktorým som bol naozaj spokojný,“ opísal etapu Pogačar.

„Hore sme išli naozaj dobré tempo a z kopca sme neriskovali. Potom sme to do kopca opäť ťahalli, ako sme sa dohodli na stretnutí pred štartom. Bolo to perfektné a bol som naozaj šťastný, že som mal na špici dobrý časový odstup a v zjazde som nemusel ísť naplno.“

„Máme ružový dres už od druhej etapy – veľa povinností každý deň, veľa vecí, ktoré musíme robiť celý deň. Chcel som dokončiť Giro s dobrou psychikou a dobrou kondíciou a myslím si, že sa mi to aj podarilo. Ani nedokážem opísať, aké to bolo so všetkými fanúšikmi pri stúpaní.“

„Nikdy predtým som nebol v Ríme, ale určite si to užijem,“ dodal Pogačar.

Rozhodujúci útok Tadeja Pogačara:

Výsledky 20. etapy Giro d’Italia 2024

Aktuality

Včera 10:26 Sledujte naživo: Preteky v disciplíne slopestyle v rámci festivalu Crankworx v Innsbrucku.

Najväčšie svetové hviezdy disciplíny slopestyle sa na trať pustia už o 11:00.

15.06.2024 Tahnee Seagrave vyhrala svetový pohár v zjazde vo Val di Sole, v mužoch dominoval Amaury Pierron (+video).

Tahnee Seagrave a Amaury Pierron dokazujú, že ich forma sa dostáva opäť na vrchol. Tahnee Seagrave vyhrala preteky svetového pohára po troch rokoch a Amaury sa z víťazstva tešil po prvýkrát po návrate medzi pásky po zranení.

14.06.2024 Video: CTM Racing tím na pretekoch svetového pohára v endure v rakúskom Leogagnu.

Na sveťáku (EDR) v Leogangu to bola tento rok čistá šmýkačka. Ako sa s tým vysporiadali jazdci továrenského tímu CTM si pozriete vo vlogu.

14.06.2024 Jasper Philipsen vyhral v šprinte tretiu etapu Okolo Belgicka.

Na druhom mieste skončil Olav Kooij a tretí finišoval Gerben Thijssen pred Timom Merlierom.

14.06.2024 Giovanni Aleotti vyhral po záverečnom sóle 3. etapu Okolo Slovinska.

Aleotti zaútočil z vedúcej skupiny v zjazde po stúpaní Ravnica, 8 km pred cieľom kopcovitej etapy, svoje sólo úspešne priviedol až do cieľa a dostal sa aj do vedenia celkovej klasifikácie. Na druhom mieste skončil Jhonatan Narváez a tretí finišoval Jordan Jegat.

Zavrieť reklamu