Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Andrea Vendrame vyhral z úniku a po 28-kilometrovom sóle 19. etapu Giro d’Italia

Na druhom mieste skončil Pelayo Sanchez a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pred poslednou horskou etapou tohtoročného Gira sa situácia v celkovej klasifikácii nezmenila a Tadej Pogačar vedie s viac ako 7-minútovým náskokom pred Danielom Martínezom a Geraintom Thomasom.
Martin Sarvaš
Andrea Vendrame vyhral z úniku a po 28-kilometrovom sóle 19. etapu Giro d’Italia

19. etapa Giro d’Italia 2024

Andrea Vendrame (Decathlon AG2R La Mondiale) sa stal víťazom horskej 19. etapy Giro d’Italia 2024. Talianskemu cyklistovi sa podarilo dostať do silnej skupiny, ktorá vytvorila únik a v závere predviedol 28-kilometrové sólo, ktoré úspešne priviedol až do cieľa.

Na druhom mieste skončil víťaz šiestej etapy Pelayo Sanchez (Movistar) a tretí finišoval víťaz sedemnástej etapy Georg Steinhauser (EF Education-EasyPost).

Tím Decathlon AG2R La Mondiale prežíva jednu z najlepších sezón vo svojej histórii a vďaka Vendrameho výhre má na konte už 22 víťazstiev v sezóne 2024.

Keďže do úniku sa nedostal žiadny jazdec, ktorý by ohrozoval najvyššie priečky celkovej klasifikácie, pelotón nechal vedúcej skupine pohodlný náskok, aby mohli na čele bojovať o víťazstvo.

Zmeny v priebežnom hodnotení celkového hodnotenia nenastali a Tadej Pogačar (UAE Emirates) vedie s pohodlným náskokom 7:42 min pred Danielom Martínezom (Bora-Hansgrohe) a tretí Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) stráca na lídra 8:04 min.

Thomas síce v závere etapy spadol, ale neutrpel vážnejšie zranenia, z tímového auta Ineosu mu rýchlo dali druhý bicykel, a keďže sa v skupine favoritov už v posledných kilometroch etapy nepretekalo, neprišiel o žiadny čas celkovom hodnotení.

Výsledky 19. etapy Giro d’Italia 2024

Aktuality

10:26 Sledujte naživo: Preteky v disciplíne slopestyle v rámci festivalu Crankworx v Innsbrucku.

Najväčšie svetové hviezdy disciplíny slopestyle sa na trať pustia už o 11:00.

Včera 18:45 Tahnee Seagrave vyhrala svetový pohár v zjazde vo Val di Sole, v mužoch dominoval Amaury Pierron (+video).

Tahnee Seagrave a Amaury Pierron dokazujú, že ich forma sa dostáva opäť na vrchol. Tahnee Seagrave vyhrala preteky svetového pohára po troch rokoch a Amaury sa z víťazstva tešil po prvýkrát po návrate medzi pásky po zranení.

14.06.2024 Video: CTM Racing tím na pretekoch svetového pohára v endure v rakúskom Leogagnu.

Na sveťáku (EDR) v Leogangu to bola tento rok čistá šmýkačka. Ako sa s tým vysporiadali jazdci továrenského tímu CTM si pozriete vo vlogu.

14.06.2024 Jasper Philipsen vyhral v šprinte tretiu etapu Okolo Belgicka.

Na druhom mieste skončil Olav Kooij a tretí finišoval Gerben Thijssen pred Timom Merlierom.

14.06.2024 Giovanni Aleotti vyhral po záverečnom sóle 3. etapu Okolo Slovinska.

Aleotti zaútočil z vedúcej skupiny v zjazde po stúpaní Ravnica, 8 km pred cieľom kopcovitej etapy, svoje sólo úspešne priviedol až do cieľa a dostal sa aj do vedenia celkovej klasifikácie. Na druhom mieste skončil Jhonatan Narváez a tretí finišoval Jordan Jegat.

Zavrieť reklamu