Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Lukáš Kubiš vyhral rakúsku jednorázovku Kirschblütenrennen

Na druhom mieste skončil domáci pretekár Emanuel Zangerle a tretí finišoval Nemec Roger Kluge. Dobrý výkon predviedol aj Slovák Richard Riška, ktorý skončil na siedmom mieste.
Martin Sarvaš
Lukáš Kubiš vyhral rakúsku jednorázovku Kirschblütenrennen

Lukáš Kubiš (Elkov Kasper) pokračuje v skvelých výsledkoch v sezóne 2024 a pripísal si víťazstvo na 170 km dlhej zvlnenej jednorazovke Int. Raffeisenbank Kirschblütenrennen v Rakúsku.

Z klasikárskej trate si odnáša prvé UCI víťazstvo v tomto roku, spojené s pripísaním 40 bodov do medzinárodného rankingu UCI.

„Mali sme štyri veľké 35 km okruhy a dva 15 km, vždy s prejazdom cieľa. Dnes to bolo zozačiatku celkom pokojné a asi v druhom okruhu sa vytvoril únik, kde bola dvojica a mali cez dve minúty,“ opísal preteky Kubiš.

„V poslednom veľkom okruhu sme zredukovali skupinu. Chlapi odrobili neskutočnú robotu a zostalo nás tam možno štyridsať. Ďalej opäť všetko pokrývali a vždy sme boli, kde bolo treba. V prejazde na malé okruhy odišiel v päťke Obdržálek a v skupine ťahal tím Voralrberg.“

„Akonáhle skupinu priblížili, tak jeden zaútočil a do Obdržálkovej skupiny sme došli ešte traja. V poslednom okruhu tam boli nejaké nástupy, ale Obdržálek to krásne všetko pokryl a ja som mohol šprintovať.“

„Do záveru sa taktizovalo, a tak som musel začať šprintovať o niečo skôr, ale vyšlo to. Som nesmierne šťastný a hlavne vďačný celému tímu. Pretože toto je ich víťazstvo a bez pomoci každého by to určite nebolo. Ďakujem!“ opísal priebeh dňa víťaz Lukáš Kubiš.

Výborný záver predviedol aj Richard Riška (ATT Investments). Cieľovú pásku preťal na 7. mieste celkovo, čím získal prvé body UCI medzi mužmi, pričom medzi pretekármi do 23 rokov to bol druhý najlepší výsledok.

Výsledky Lukáša Kubiša v roku 2024

Výsledky Int. Raffeisenbank Kirschblütenrennen 2024

Aktuality

12:56 Agresívny vodič úmyselne zrazil cyklistu už po druhýkrát. Zostane opäť bez trestu?

„Tento psychopat, ktorý nemá problém zabiť človeka, si kľudne odišiel bez trestu z miesta nehody. Na aute a bez odobratia vodičského preukazu alebo pokuty. A ja sa potom pýtam, Polícia Slovenskej republiky, kde je spravodlivosť?,“ píše jeden z dvoch cyklistov, ktorého vodič zrazil.

11:10 Video: Pozrite sa do zákulisia tímu UAE Emirates na Giro d’Italia 2024.

Tri krátke zostrihy tímu UAE Emirates dokumentujú prvú polovicu Giro d’Italia 2024 a tri etapové triumfy Tadeja Pogačara.

10:54 Prečo Tadej Pogačar a mnoho ďalších pretekárov prešlo na výrazne kratšie kľuky?

Kratšie kľuky by mali poskytovať lepšiu aerodynamiku aj efektívnejší prenos sily do pedálov.

10:00 Detaily 11. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Prvá polovica 207-kilometrovej etapy má kopcovitý profil, ale druhá časť vedie po rovine, takže očakávame hromadný šprint.

Včera 18:19 Milan Fretin vyhral v šprinte úvodnú etapu pretekov Štyri dni Dunkerque.

Na druhom mieste skončil len 21-ročný Paul Hennequin, ktorý zaútočil z vedúcej skupiny kilometer pred cieľom, ale Fretin ho predbehol tesne pred cieľovou čiarou a tretí finišoval Sam Bennett.

Zavrieť reklamu