Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.
Martin Sarvaš
Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto

Liège-Bastogne-Liège 2024. Foto: A.S.O./Gaëtan Flamme

Tadej Pogačar (UAE Emirates) dosiahol suverénne víťazstvo na monumente Liège-Bastogne-Liège po útoku v stúpaní Côte de la Redoute 34,8 km pred cieľom.

Na zrýchlenie 25-ročného Slovinca nedokázal zareagovať nikto z favoritov a Pogačar svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa, čím získal už siedme víťazstvo v sezóne 2024, pričom tento rok odjazdil na pretekoch len desať dní.

Na druhom mieste skončil Romain Bardet (dsm-firmenich PostNL), ktorý zrýchlil zo skupiny prenasledovateľov 14 km pred koncom a do cieľa prišiel so stratou 1:39 min.

O tretie miesto šprintovala 25-členná skupina, z ktorej bol napokon najrýchlejší Mathieu van der Poel (Alpecin – Deceuninck) pred Maximom Van Gilsom (Lotto Dstny) a Aurélienom Paret-Peintrem (Decathlon AG2R La Mondiale).

Rozhodujúci útok Tadeja Pogačara v stúpaní Côte de la Redoute:

„Od začiatku to bol mizerný deň,“ povedal Pogačar po skončení pretekov. „Tím však odviedol skvelú prácu a udržiaval vysoké tempo, aby sme sa aspoň trochu zahriali.“

Pre Pogačara mali preteky mimoriadny význam po tom, čo v roku 2022 opustil preteky po smrti matky svojej snúbenice Uršky Žigart a jeho minuloročnom páde, pri ktorom si zlomil zápästie.

„Celý deň to volo pre mňa dosť emotívne. Myslel som na Urškynu mamu a pred dvomi rokmi sme museli ísť domov. Keď som si minulý rok zlomil ruku… posledné dva roky boli naozaj ťažké.“

„Dnes som jazdil za Urškynu mamu.“

„Som naozaj veľmi šťastný, že konečne môžem opäť vyhrať tieto krásne preteky a ďakujem celému tímu, ktorý pre mňa dnes pracoval, bola to úžasná tímová práca. Bez nich by som to nedokázal a som plný emócií.“

„Jazdili sme tvrdo v stúpaniach a bezpečne v zjazdoch a na La Redoute sme urobili presne to, čo sme si povedali, a odvtedy to bolo trápenie až do konca.“

„Samozrejme, že dnes som mal celý deň v mysli len na to, aby som bol opatrný. Minulý rok som mal celý deň v hlave, aby som šetril energiu. Ale dnes som bol viac na bezpečnejšej strane – myslel som, že mi bude viac teplo… pretože prvá časť bola extrémne studená. A potom tím odviedol naozaj skvelú prácu,“ dodal Pogačar, ktorý bude najväčším favoritom na májovom Giro d’Italia.

Dojazd Tadeja Pogačara a Romaina Bardeta do cieľa, a šprint o tretie miesto:

Výsledky Liège-Bastogne-Liège 2024

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu