Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily šialeného výkonu Arnauda De Lieho na pretekoch Omloop Het Nieuwsblad v číslach

Len 21-ročný belgický talent skončil v historicky najrýchlejšej edícii Omloop Het Nieuwsblad na desiatom mieste. Trasu s dĺžkou 208 km a prevýšením 1563 m prešiel s priemernou rýchlosťou 43,5 km/h, pričom dosiahol počas necelých piatich hodín priemerný normalizovaný výkon 344 wattov.
Martin Sarvaš
Detaily šialeného výkonu Arnauda De Lieho na pretekoch Omloop Het Nieuwsblad v číslach

Len 21-ročný Arnaud De Lie patrí medzi najväčšie talenty belgickej cyklistiky. Dokáže súperiť a víťaziť nielen v hromadných šprintoch, ale zvláda aj kopcovitý profil či dlažobné sektory na klasikách.

V profesionálnom pelotóne jazdí síce ešte len dva roky, ale má na konte už 19 víťazstiev a na každých jednodňových pretekoch patrí medzi najväčších favoritov.

Arnaud De Lie predviedol obdivuhodný výkon aj na uplynulých pretekoch Omloop Het Nieuwsblad, keď sa 50 km pred cieľom dostal do silného úniku s Woutom van Aertom, Tomom Pidcockom, Tomsom Skujinsom, Matteom Jorgensonom a Christophom Laporteom.

Po krátkom, ale intenzívnom stúpaní Muur–Kapelmuur 17 km pred cieľom však pelotón dobehol šesticu na čele. Po neúspešnom útoku Laporteho sa v 9 km pred koncom oddelila z vedúcej skupiny dvojica Nils Politt a Jan Tratnik, ktorá dotiahla svoj únik až do cieľa a víťazom sa stal 34-ročný Slovinec Tratnik.

Arnaud De Lie sa zapojil do šprintu o posledné miesto na pódiu, ale nakoniec sa musel uspokojiť s desiatou priečkou.

Detaily výkonu

Mladý Belgičan síce na Omloop Het Nieuwsblad nedosiahol výsledok, aký by asi chcel, ale jeho čísla o výkone ukazujú, že je skutočne vo výbornej forme.

De Lie zverejnil na svojom účte v aplikácii Strava aktivitu z pretekov a zároveň je najlepšie umiestneným jazdcom, ktorý má zverejnené aj detaily výkonu či srdcového pulzu.

Trasu s dĺžkou 208 km a prevýšením 1563 m prešiel Arnaud De Lie s priemernou rýchlosťou 43,5 km/h, pričom dosiahol počas necelých piatich hodín priemerný normalizovaný výkon 344 wattov.

Ide o hodnotu výkonu, ktorá odráža meniace sa podmienky počas aktivity. Čistý priemerný výkon mal 294 wattov, pričom výška mladého belgičana je 182 cm a váži 78 kg.

Výkon Arnauda De Lieho na Omloop Het Nieuwsblad 2024

  • Dĺžka: 208,48 km | Prevýšenie: 1563 m
  • Čas: 4:47:15 hod
  • Priemerná rýchlosť: 43,5 km/h | Maximálna rýchlosť: 82,4 km/h
  • Priemerný tep: 138 bpm | Maximálny tep: 190 bpm
  • Priemerná kadencia: 89
  • Priemerný výkon (normalizovaný): 344 wattov
  • Priemerný výkon: 294 wattov
  • Maximálny výkon: 1 396 wattov
  • Spálené kalórie: 5 565

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu