Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Legendárne bicykle Petra Sagana na Tour de France: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod 2014

Cannondale pripravil Petrovi Saganovi špeciálnu edíciu modelu SuperSix EVO pred poslednou etapou Tour de France 2014, po ktorej oslávil zisk tretieho zeleného dresu.
Martin Sarvaš
Zelený špeciál Cannondale SuperSix Evo Petra Sagana na Tour de France 2014. Foto: Cannondale Pro Cycling / Breakthrough Media

24-ročný Peter Sagan síce na Tour de France 2014 nevyhral ani jednu etapu, ale až 11-krát bol v najlepšej desiatke, trikrát skončil na druhom mieste, raz bol tretí a trikrát bol štvrtý.

Etapové víťazstvo mu síce chýbalo, ale v bodovacej súťaži sa stal suverénnym víťazom a získal tak svoj tretí zelený dres.

Pred poslednou etapou Tour de France 2014  pripravil Cannondale Petrovi Saganovi špeciálnu zelenú edíciu modelu SuperSix EVO.

„Som veľmi šťastný, že som opäť na pódiu Tour de France, už tretíkrát za sebou,“ povedal Peter Sagan.

„Etapu som nevyhral, ale so zeleným dresom som spokojný. Každý rok je iný. Som spokojný s formou, ktorú som mal počas tejto Tour. Keď vyhrám, ľudia hovoria, že vyhrávam ľahko, ale nie je to pravda. Táto Tour každému pripomenula, že cyklistické preteky nevyhrávam tak ľahko,“ dodal Sagan.

Spodnú a hornú trubku Saganovho špeciálu z roku 2014 zdobili šupiny a na vidlici a sedlovej trubke sú blesky. Tri strieborné obdĺžniky na nohe vidlice a sedlovej trubke pravdepodobne označovali jeho tri víťazstvá v klasifikácii zeleného dresu.

„Na oslavu Petrovho neuveriteľného výsledku bolo nápadom vytvoriť bicykel, ktorý by bol tak trochu vzácny, ale aj trochu extrovertný,“ uviedol Cannondale.

„Výsledkom je to, čo sa dá najlepšie opísať ako zelený stroj hot rod: metalíza, plamene, blesky, iskry a lesk. Niečo, čo v pelotóne nevidíte každý deň, stará dobrá rýchlosť a štýl!“

Zelený dizajn rámu dopĺňali drobnosti ako zelené krytky na brzdových pákach SRAM Red či zelené pedále Speedplay.

Peter Sagan v tej dobe jazdil na bicykli s geometriou, ktorá bola preňho špeciálne upravená a bolo to akési spojenie veľkostí 58 a 54, takže bol dlhý a nízky.

Pre rovinatú záverečnú etapu mal Sagan vysokoprofilové kolesá Vision Metron 81 s plášťami Kenda. Predstavec zostal rovnaký – FSA OS-99 so zliatinovými riadidlami a karbónovou sedlovkou. Špecifikáciu dopĺňalo reflexné sedlo Fizik Aliante.

Špecifikácia

Cannondale SuperSix EVO Petra Sagana na Tour de France 2014

  • Rám: Cannondale SuperSix EVO Hi-Mod so špeciálnou geometriou
  • Radenie: SRAM Red
  • Kľuky: Cannondale Hologram SLSL2
  • Prevodníky: 53/39
  • Kolesá: Vision Metron 81
  • Plášte: Kenda SC
  • Pedále: Speedplay
  • Predstavec: FSA OS-99
  • Riadidlá: Zliatinové FSA Energy, 420 mm
  • Sedlovka: Karbónová FSA K-Force
  • Sedlo: Fizik Aliante
  • Cyklopočítač a merač výkonu: SRM
  • Držiaky na fľašky: Elite Cannibal

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu