Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Anketu Biker a Talent roku 2023 vyhrali Simona Kuchyňková a Viktória Chladoňová

Simona Kuchyňková a Viktória Chladoňová dosahujú skvelé výsledky na pretekoch svetovej úrovne a je skvelé, že nám na Slovensku vyrastajú takého obrovské talenty v rôznych disciplínach.
Martin Sarvaš
Anketu Biker a Talent roku 2023 vyhrali Simona Kuchyňková a Viktória Chladoňová

Po prvýkrát sme spustili našu vlastnú anketu Biker roku 2023 a Talent roku 2023, v ktorej rozhodovala verejnosť o tom, kto dostane od nás toto ocenenie.

Sme veľmi radi, že do ankety sa zapojili tisíce ľudí a práve vy ste rozhodli o tom, kto sa stal Bikerom a Talentom roku 2023, a musíme uznať, že keby sme rozhodovali sami, naše výsledky by sa zhodovali s výsledkami verejnosti.

Všetci hlasujúci boli zapojení do súťaže o o hodinky Garmin Instinct 2 Solar a víťaza vyhlásime v najbližších dňoch.

Ocenenie Biker roku 2023 získala 19-ročná enduro pretekárka Simona Kuchyňková, ktorá sa minulý rok stala celkovou víťazkou Českej enduro serie aj Slovenského pohára v endure, no najväčší úspech dosiahla na posledných pretekoch Svetového pohára, keď sa jej podarilo vyhrať vo francúzskom Chateli, kde zvíťazila o 0,11 sekundy.

Ocenenie talent roku 2023 získala 17-ročná Viktória Chladoňová, ktorá vlani dosiahla obrovské úspechy na ceste, v horskej cyklistike aj cyklokrose. Stala majsterkou Slovenska v XCO aj cyklokrose, skončila šiesta na pretekoch Svetového pohára XCO v Novom Měste na Moravě, dvanásta na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Glasgowe a šiesta na Majstrovstvách Európy na ceste. Skvelú formu potvrdila aj v cyklokrosovej sezóne 2023/24, v ktorej vyhrala Svetový pohár v Hoogerheide a získala bronzovú medailu na európskom aj svetovom šampionáte.

Biker roku 2023: Simona Kuchyňková

Víťazkou ankety Biker roku 2023 sa stala Simona Kuchyňková, pričom zo štrnástich nominovaných jazdcov získala 16 percent hlasov z celkového počtu 9460 hlasov. Na druhom mieste skončila Viktória Chladoňová, ktorá získala len o pár hlasov menej ako Kuchyňková a tretí skončil enduro pretekár a zjazdár Luboš Staňo.

„Zisk ocenenia Bikerky roku 2023 znamená pre mňa veľa, a touto cestou sa chcem poďakovať každému, kto mi dal hlas! No čo ma ešte viac teší je fakt, že ženská cyklistika na Slovensku sa rozrastá. Dôkazom toho je určite aj Viki Chladoňová, ktorá na druhej strane vyhrala Talent roku 2023. Vzhľadom na to, že som sa minulú sezónu vracala po zraneniach, bola pre mňa najťažšou, ale za to najúspešnejšou. Hoci je enduro, a všeobecne cyklistika, individuálny šport, ja mám to šťastie, že som súčasťou projektu OKOEVERYWHERE a stoja za mnou ľudia, ktorí ma podporujú v najhlbších hlbinách, ale aj najvyšších výšinách.“

Talent roku 2023: Viktória Chladoňová

Víťazkou ankety Talent roku 2023 sa stala Viktória Chladoňová, pričom zo siedmich nominovaných jazdcov získala až 26 percent hlasov z celkového počtu 7470 hlasov. Na druhom mieste skončil XC pretekár Milan Húsenica s 20 percentami hlasov a ako tretí sa umiestnil 14-ročný zjazdársky talent Richard Tandara.

„Chcela by som sa tiež poďakovať hlavne rodine, trénerom, celému Climberg tímu za to, že ma podporovali počas celej sezóny a verili vo mňa, neskutočne si to vážim. Veľká vďaka patrí aj Slovenskému zväzu cyklistiky za to, že mi umožnil zúčastňovať sa na svetových podujatiach. Tiež sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom ktorí za mňa hlasovali a práve vďaka vám som získala toto ocenenie, ďakujem!“

Aktuality

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Zavrieť reklamu