Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tím TotalEnergies bude jazdiť na bicykloch ENVE, po odchode Sagana končí v tíme aj Specialized

Jazdci francúzskeho tímu budú jazdiť na bicykloch Melee, budú mať aj komponenty od ENVE a radenie Shimano.
Martin Sarvaš
Tím TotalEnergies bude jazdiť na bicykloch ENVE, po odchode Sagana končí v tíme aj Specialized

Bicykle ENVE Melee tímu TotalEnergies pre rok 2024. Foto: ENVE

Po odchode Petra Sagana z tímu TotalEnergies, keďže tento rok bol preňho posledným v profesionálnom pelotóne, to znamená pre francúzsky tím aj koniec sponzoringu od Specializedu.

Novým sponzorom na bicykle na najbližšie dva roky sa stane americký výrobca ENVE, ktorý sponzoruje aj tím UAE Emirates, ktorému dodáva kolesá a integrované kokpity na ich bicykle Colnago.

Keďže značka ENVE vyrába komponenty aj bicykle, v TotalEnergies o starosť menej, pričom ich bicykle budú vybavené radením Shimano.

Pred uvedením cestného bicykla Custom Road v roku 2021 sa značka ENVE zameriavala na výrobu kolies a iných komponentov, ako sú riadidlá, predstavce a vidlice.

Model Melee, ktorý vydali v júli 2022, bol druhým bicyklom značky ENVE. Na rozdiel od Custom Road, ktorý je možné nakonfigurovať podľa špecifických potrieb, v ENVE sa rozhodli vyrábať Melee v bežnejšom rozsahu siedmich veľkostí.

Partnerstvo medzi tímom TotalEnergies a ENVE znamená, že model Melee sa po prvýkrát objaví v profesionálnom pelotóne.

Manažér tímu TotalEnergies Jean-René Bernaudeau povedal, že tím už poznal kolesá ENVE, ale diskusie s inžiniermi o bicykloch sa začali v októbri.

„Naši technici a jazdci boli ohromení odozvou na bicykle ENVE. Testy, ktoré vykonali naši jazdci, boli viac než pozitívne a každý jednomyseľne uznal veľmi špičkovú technológiu ich bicyklov,“ hovorí Bernaudeau.

Generálny manažér ENVE Mike Stimola hovorí: „Získali sme povesť lídra v oblasti technológií kolies a komponentov a pridať naše bicykle do profesionálneho pelotónu s TotalEnergies je dôležitým krokom.“

Tím TotalEnergies bude mať rad komponentov ENVE spolu s rámovou sadou Melee, ktorá stojí v prepočte 5500 eur.

ENVE uvádza, že tím použije jednodielny integrovaný alebo dvojdielny kokpit, modely SES Aero Road Bar alebo SES AR Bar.

Tím bude mať tiež prístup k rôznym druhom kolies so štyrmi možnosťami rôznych hĺbok ráfika, modely SES 2.3, 3.4, 4.5 a 6.7.

Aktuality

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Zavrieť reklamu