Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout Poels porazil v šprinte Remca Evenepoela a vyhral najdlhšiu etapu Vuelty

O víťazstvo predposlednej etapy Vuelta a España bojovali jazdci z úniku a za víťazom Woutom Poelsom skončili Remco Evenepoel a Pelayo Sanchez. Do cieľa prišli spoločne Sepp Kuss, Jonas Vingegaard a Primož Roglič, ktorí obsadia pódium celkovej klasifikácie.
Martin Sarvaš
Wout Poels porazil v šprinte Remca Evenepoela a vyhral najdlhšiu etapu Vuelty

20. etapa Vuelta a España 2023. Foto: La Vuelta / Sprintcycling

20. etapa Vuelta a España 2023

 

  • Trasa: Manzanares El Real → Guadarrama
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 207,8 km
  • Prevýšenie: 4361 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 41,6 km/h
  • Víťaz: Wout Poels (Bahrain Victorious)

Wout Poels (Bahrain Victorious) sa stal víťazom kopcovitej 20. etapy Vuelta a España 2023, ktorá bola najdlhšou na tohtoročnej španielskej Grand Tour.

O etapu bojovala 5-členná skupina, ktorá sa oddelila z úniku v záverečnom stúpaní Alto San Lorenzo de El Escorial, po ktorom nasledoval zjazd a rovinatý dojazd v meste Guadarrama.

Poels načasoval svoj šprint ideálne zo zadnej pozície a ako prvý zareagoval Remco Evenepoel, ktorý napokon prešiel cieľom tesne za jazdcom tímu Bahrain Victorious.

Na treťom mieste skončil Pelayo Sanchez (Burgos-BH) pred dvojicou Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) a Marc Soler (UAE Team Emirates).

Do cieľa prišla s viac ako 10-minútovou stratou skupina favoritov, pričom poradie na najvyšších priečkach celkového hodnotenia sa nezmenilo.

Trojica jazdcov tímu Jumbo-Visma Sepp Kuss, Jonas Vingegaard a Primož Roglič, ktorí obsadia pódium celkovej klasifikácie, sa držali za ramená pri prejazde cieľom a oslavovali obrovský úspech, keďže všetci traja budú stáť v Madride na pódiu a červený dres získa Sepp Kuss.

S výraznejšou stratou je štvrtý Juan Ayuso (+3:44 min) a za ním sú Mikel Landa (+4:03 min), Enric Mas (+4:14), Aleksandr Vlasov (+8:19min), Cian Uijtdebroeks (+8:26 min), João Almeida (+10:08 min) a najlepšiu desiatku uzatvára Santiago Buitrago (+10:08).

</p> <h3>Záverečný kilometer 20. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 20. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu