Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Po katastrofálnom dni predviedol Remco Evenepoel skvelý výkon a z úniku vyhral ťažkú horskú etapu na Vuelte

Evenepoel sa prebojoval do úniku s Romainom Bardetom, ktorý skončil druhý. 23-ročný Belgičan sa tak dostal do vedenia súťaže vrchárov, o ktorej povedal, že bude jeho novým cieľom na prebiehajúcej Vuelte. Lídrom celkovej klasifikácie zostáva aj naďalej Sepp Kuss.
Martin Sarvaš
14. etapa Vuelta a España 2023. Foto: La Vuelta / Sprintcycling

14. etapa Vuelta a España 2023

 

  • Trasa: Sauveterre-de-Béarn → Larra-Belagua
  • Profil: horská
  • Dĺžka: 156,2 km
  • Prevýšenie: 4623 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 37 km/h
  • Víťaz: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step)

Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) vyhral po skvelom výkone z úniku náročnú horkú 14. etapu Vuelta a España 2023.

Predošlý deň prišiel Evenepoel o šancu bojovať o červený dres, keď v kráľovskej etape neudržal vysoké tempo tímu Jumbo-Visma a do cieľa prišiel s 27-minútovou stratou.

23-ročný Belgičan však predviedol v štrnástej etape obdivuhodný výkon, keď sa mu podarilo prebojovať do úniku a do cieľa prišiel osamote s viac ako 8-minútovým náskokom pred skupinou favoritov s lídrom Vuelty Seppom Kussom (Jumbo-Visma).

Na druhom mieste skončil Romain Bardet (DSM-Firmenich), ktorý bol ako jediný vo vedúcom úniku s Evenepoelom a tretí finišoval Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) pred Jonathanom Castroviejom (Ineos Grenadiers) a Michaelom Storerom (Groupama-FDJ).

Remco Evenepoel išiel s Romainom Bardetom vo vedení do rozhodujúceho stúpania Puerto de Belagua (9,4 km / 6,3 %), v ktorom zrýchlil 4 km pred cieľom, na čo už Bardet nedokázal zareagovať.

Poradie na vrchole celkovej klasifikácie sa nezmenilo. Na čele je aj naďalej Sepp Kuss, na druhom mieste je Primož Roglič (+1:37 min) a tretí je Jonas Vingegaard (+1:44 min).

Za trojicou z Jumbo-Visma nasledujú Juan Ayuso (+2:37 min), Enric Mas (+3:06 min), Marc Soler (+3:10 min), Mikel Landa (+4:12 min), Aleksandr Vlasov (+5:02 min).

Evenepoel sa vďaka víťazstvu posunul o štyri priečky vyššie na 15. miesto, ale má veľkú stratu 19:12 minúty na Seppa Kussa. Dostal sa však do vedenia súťaže vrchárov, o ktorej povedal, že bude jeho novým cieľom na prebiehajúcej Vuelte.

</p> <h3>Záverečný kilometer 14. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 14. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu