Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Kristína Madarásová a Tommy Miškolci získali majstrovské tituly v disciplíne pumptrack

Kristína Madarásová po roku opäť obhájila titul majsterky Slovenska v tejto disciplíne. Novým držiteľom národného dresu je v disciplíne pumptrack Tommy Miškolci.
Matúš Bušík
Kristína Madarásová a Tommy Miškolci získali majstrovské tituly v disciplíne pumptrack

Majstrovstvá Slovenska v disciplíne pumptrack sa po prvýkrát konali v Nových Zámkoch, kde pred rokom vyrástol nový športový areál.

Kristína Madarásová jazdí za tím Bikegarage a potvrdila svoju vynikajúcu formu z Majstrovstiev Sveta v Glasgowe, odkiaľ si odniesla striebornú a bronzovú medailu.

Na novozámockom pumptracku zajazdil v ženskej kategórii najrýchlejší čas 13,285 sekundy a tešila sa z jej ďalšieho majstrovského titulu.

Na druhom mieste sa umiestnila Kristína Nováková z CK Twister, ktorej na víťazstvo chýbalo necelých 0,45 sekundy. Tretia v pretekoch skončila Amelia Kissová, rovnako z CK Twister.

Finále v podaní Kristíny Madarásovej:

V mužskej kategórii bol najrýchlejším jazdcom ešte len 17 ročný Tommy Miškolci z tímu Polcster Racing, ktorý si pred niekoľkými týždňami vyjazdil miestenku na Majstrovstvá sveta v Argentíne, po jeho senzačnom víťazstve na pretekoch v Portugalsku, kde porazil aj tých najväčších favoritov.

Tommy taktiež potvrdil skvelú formu a vo finále, ktoré muži išli na dve kolá na rozdiel od ostatných kategórií zajazdil čas 24,770 sekúnd.

Na druhom mieste v pretekoch skončil Daniel Hradský z Mad Style Racing, ktorý na Tommyho stratil necelých 0,5 sekundy. Tretím najrýchlejším elitným jazdcom bol Filip Matiaško z Bike Racing Slovakia.

Víťazná jazda Tommyho Miškolciho:

V kategórii masters si titul vyjazdil guru slovenských pumptrackov Roman Kaločay, ktorý postavil aj ten novozámocký. Vo finále zajazdil čas 13,674 sekundy a triumfoval pred Pavlom Balážikom a Martinom Molnárom.

Kompletné výsledky všetkých kategórií nájdete na stránke my.raceresult.com.

Víťazom gratulujeme!

 

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu