Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Oakley predstavilo limitovanú kolekciu slnečných okuliarov Tour de France 2023

Nové okuliare sú inšpirované ikonickými pretekmi a uvidíme v nich pretekať minuloročného šampióna Jonasa Vingegaarda z Jumbo-Visma či pretekárov z tímov Soudal Quick-Step a Alpecin-Deceuninck.
Martin Sarvaš

Výrobca okuliarov Oakley uviedoll na trh štyri páry limitovanej edície slnečných okuliarov pri príležitosti Tour de France 2023, ktorá sa začína v Bilbau v Španielsku 1. júla.

Nová kolekcia pozostáva z limitovaných edícií modelov Encoder, Radar EV, Sutro Lite a Sylas.

Ako oficiálny sponzor cyklistických slnečných okuliarov Oakley vydáva výročnú kolekciu, v ktorej sú jej dizajny predstavené v nových farbách na pamiatku Tour de France.

Oakley sponzoruje tri WorldTour tímy Jumbo-Visma, Soudal Quick-Step a Alpecin-Deceuninck, takže v nich uvidíme pretekať minuloročného šampióna Tour Jonasa Vingegaarda či Mathieu van der Poela.

Tohtoročná kolekcia čerpá inšpiráciu zo žltého dresu. Oakley používa svoju úplne novú „techniku ​​rýchleho striekania“. Značka hovorí, že táto technika bola navrhnutá tak, aby každému rámu poskytla „dojem rýchlosti, smeru a pohybu, aby reprezentoval súťažiacich jazdcov“.

Všetky okuliare majú logo Tour vyryté laserom v pravom dolnom rohu šošovky a dodávajú sa s mikrovrecúškom na ich uloženie.

Oakley 2023 Tour de France Encoder Strike

Oakley 2023 Tour de France Encoder Strike

Okuliare Encoder Strike sú celkom presvedčivé. Bezrámový obopínajúci dizajn je spárovaný s radom prieduchov v hornej časti šošovky na zlepšenie prúdenia vzduchu.

Cestná šošovka Prizm je pripevnená k rámu, vyrobená z materiálu značky O-matter, ktorý poskytuje pevnosť, pohodlie a odolnosť.

  • Cena 2023 Tour de France Encoder Strike: 265 eur

Oakley 2023 Tour de France Sutro Lite Sweep

Oakley 2023 Tour de France Sutro Lite Sweep

Sutro Lite spája obľúbený dizajn rámu Sutro značky s odvetrávanými šošovkami pre lepšie prúdenie vzduchu. Rám z limitovanej edície je spárovaný so šošovkami Prizm Road.

  • Cena 2023 Tour de France Sutro Lite Sweep: 200 eur

Oakley 2023 Tour de France Radar EV Path

Oakley 2023 Tour de France Radar EV Path

Radar EV Path je aktualizovaná verzia okuliarov značky Radar s väčším periférnym rozsahom, keď máte sklonenú hlavu. Verzia Tour de France 2023 používa šošovku Prizm Road Black.

  • Cena 2023 Tour de France Radar EV Path: 225 eur

Oakley 2023 Tour de France Sylas

Oakley 2023 Tour de France Sylas

Posledným modelom, ktorý má dizajn Tour, sú lifestylové slnečné okuliare Sylas. Tento model Tour de France spája šošovku Prizm Black s matným čiernym rámom.

  • Cena Tour de France Sylas 2023: 155 eur

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu