Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Specialized predstavil detský e-bike Turbo Levo SL s dlhým dojazdom a výkonným motorom

Nový hardtail je prvý detský elektrický horský bicykel Specializedu a stojí 3999 eur. Váži 16,6 kg a je dostupný iba v jednej veľkosti, pričom bol bicykel navrhnutý tak, aby vyhovoval jazdcom s výškou od 122 cm do 152 cm.
Martin Sarvaš

Specialized predstavil pevný elektrický horský bicykel Turbo Levo SL Kids so zdvihom vidlice 100 mm, konfigurovateľnými nastaveniami rýchlosti a asistencie. Batéria má kapacitu 320 Wh a motor dosahuje maximálny výkon 320 W.

Nový detský elektrický horský bicykel má 24-palcové kolesá a je dostupný iba v jednej veľkosti, pričom podľa Specializedu bol bicykel navrhnutý tak, aby vyhovoval jazdcom s výškou od 122 cm do 152 cm.

Turbo Levo SL Kids je k dispozícii v troch farbách: oranžovej Blaze Orange, zelenej Oak Green a čiernej Satin Black. Nový detský e-bike Specializedu stojí 3999 eur.

Úvod do horskej cyklistiky

Specialized hovorí, že navrhol Turbo Levo SL Kids, aby pomohol ďalšej generácii jazdcov udržať krok v jazde. Specialized tiež uvádza, že do sveta horskej cyklistiky zavedie mladých jazdcov, ktorí nemusia mať vysokú úroveň kondície.

Detský bicykel je vybavený motorom Specialized SL 1.2, ktorý je aj na bicykloch Specializedu pre dospelých. Motor elektrického bicykla je možné upravovať pomocou aplikácie Specialized Mission Control a nastaviť úrovne výkonu v závislosti od schopností jazdca.

320 Wh batéria ukrytá v spodnej trubke dodáva energiu motoru, ktorý podľa Specializedu poskytuje až päť hodín šliapania. To je oveľa dlhšie ako na elektrobicykloch pre dospelých kvôli zníženej hmotnosti jazdca.

Specialized tvrdí, že Turbo Levo SL Kids váži 16,6 kg, čiže je ľahší ako e-bike Specialized S-Works Turbo Levo SL II , ktorý má hmotnosť 17,69 kg vo veľkosti S4.

Horná trubka bicykla je vybavená displejom, ktorý ukazuje, v akom režime sa bicykel nachádza, pričom zobrazuje informácie o stave batérie a rýchlosti.

Operačný systém Turbo obsahuje aj zámok určený na znehybnenie bicykla, ak by sa dostal do nesprávnych rúk.

Okrem plnohodnotných vnútorných častí bicykel používa komponenty ako 11-rýchlostná sada SRAM NX a brzdy Level T.

Predná časť bicykla je podopretá 100 mm vidlicou RockShox Reba Air, ktorá by mala umožniť jemné nastavenia pre ľahších jazdcov.

Bicykel má dosah 365 mm a uhol hlavovej trubky 66 stupňov, pričom spoločnosť Specialized hovorí, že sa sústredili na to, aby vytvorili bicykel, ktorý je nielen všestranný, ale aj inšpirujúci k jazde.

Špecifikácia Specialized Turbo Levo SL Kids

  • Vidlica: RockShox Reba Air, 100 mm
  • Radenie: SRAM NX
  • Brzdy: SRAM Level T
  • Batéria: 320Wh
  • Motor: Specialized 1.2 SL Custom Rx Trail Tuned Motor
  • Kolesá: Specialized, bezdušové, 25 mm vnútorný ráfik
  • Pneumatiky: Ground Control 24 × 2,35 palca
  • Hmotnosť: 16,6 kg
  • Cena: 3999 eur

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu