Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Len 18-ročný Jordan Williams porazil najlepších zjazdárov na svete a vyhral Svetový pohár v Lenzerheide

V ženách vyhrala skúsená 35-ročná Rachel Atherton, ktorá si pripísala už svoje 40. víťazstvo na pretekoch Svetového pohára v zjazde.
Martin Sarvaš
Len 18-ročný Jordan Williams porazil najlepších zjazdárov na svete a vyhral Svetový pohár v Lenzerheide

Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Juniorský majster sveta, len 18-ročný Jordan Williams (Specialized Gravity) vyhral pri svojej premiére v mužskej elite Svetový pohár v zjazde v Lenzerheide.

Williams bol o pol sekundy rýchlejší ako Loris Vergier (Trek Factory Racing), a elitný majster sveta v zjazde a tímový kolega víťaza Loic Bruni skončil tretí so stratou 0,6 sekundy.

„Ani nechápem, čo sa práve stalo. Je to šialené. V Lenzerheide je jedna z mojich najobľúbenejších tratí, takže som sa snažil ísť najlepšie, ako som dokázal. Je to neuveriteľné. Určite mi pomohlo, že už v junioroch bola silná konkurencia, čo ma posúvalo ďalej. Nesústredil som sa na výhru, skôr som sa snažil odjazdiť najlepšie, ako sa dalo,“ povedal

V kategórii žien vyhrala skúsená 35-ročná zjazdárka Rachel Atherton (Continental Atherton), ktorá o pol sekundy porazila druhú Camille Balanche (Dorval AM Commencal) a na treťom mieste skončila Nina Hoffmann so stratou 0,8 sekundy.

Výsledky Svetového pohára v zjazde, Lenzerheide 2023

Top 5 – muži, elite

1. Jordan Williams: 2:39.222
2. Loris Vergier: 2:39.717
3. Loic Bruni: 2:39.907
4. Laurie Greenland: 2:40.058
5. Finn Iles: 2:40.232

Kompletné výsledky

Top 5 – ženy, elite

1. Rachel Atherton: 3:07.514
2. Camille Balanche: 3:08.048
3. Nina Hoffmann: 3:08.301
4. Vali Höll: 3:09.270
5. Marine Cabirou: 3:11.118

Kompletné výsledky

Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu