Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Bikefest

Birell Bikefest 2023: Miroslav Michálek a Kristína Koscová sú víťazmi maratónu na najdlhšej 53 km trati (+galéria)

Nedeľné ráno na Bikefeste patrilo tradične maratónu. Štyri rôzne dlhé trate preverili obrovský počet účastníkov.
Matúš Bušík
Birell Bikefest 2023: Miroslav Michálek a Kristína Koscová sú víťazmi maratónu na najdlhšej 53 km trati (+galéria)

Na radosť všetkých pretekárov a azda aj návštevníkov Bikefestu bolo v nedeľu relatívne oblačno a tak sme sa nemuseli posledný deň variť na slnku.

Takéto podmienky maratóncom vyhovujú a do nedeľných pretekov sa registrovalo približne 500 pretekárov!

Jazdilo sa na 4 tratiach s rôznou dĺžkou a organizátori pretekov mysleli aj na najmladších pretekárov s 3,6 km dlhou traťou.

Na najdlhšej trati sa absolútnym víťazom stal Miroslav Michálek (Cyklostore Apen TEam), ktorý v tesnom závere porazil českého jazdca Karla Hartla (RIDEON Maraton.Bike). Víťaz dosiahol v cieli čas 2:18:13,3 a pred svojim konkurentom mal náskok necelých 6 sekúnd.

Na treťom mieste v cieli skončil Patrik Podolák z Kubica sport Racing Team.

Medzi ženami bola najrýchlejšou na 53 km dlhej trati Kristína Koscová (Dema Racing Team) s časom 3:13:30,2. Na druhej priečke sa so stratou približne 9 minút umiestnila Alena Háblová z Česka. Bronz si vyjazdila Zuza Jánošíková.

Na trati rovnakej dĺžky avšak na elektrobicykli bol najrýchlejším pretekárom Poliak Marcin Motyka, ktorého primárnou disciplínou je enduro. Trať prešiel za 1:52:40 hod. Na druhou stratou s miernou stratou 36 sekúnd skončil Matúš Porubčan a na treťom mieste sa umiestnil Ivan Sadlek.

Foto: Max Čistý

Na strednej 38 km dlhej trati bol najrýchlejším mužom absolútne Lukáš Sokolík. Na trati dosiahol čas 1:40:18,3 a vyhral s náskokom 35 sekúnd pred Martinom Huttom. Na treťom mieste sa umiestnil Šimon Ondrášek.

V ženách bol najrýchlejšou jazdkyňou naprieč kategóriami Kristína Néč Lapinová s časom 2:02:58. Druhou najrýchlejšou bola Erika Glajzová a na treťom mieste sa umistnila Jana Kossuthová.

Kompletné výsledky Festina Bikefest maratónu nájdete na stránke www.sportsofttiming.sk.

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu