Slovenská republikaKošický kraj

5721 Stará Židovská cesta - Jahodná - Nad Bankovom

Stiahnuť GPX
Upozornenie: GPS dáta je potrebné upraviť pre Váš prístroj a cyklotrasu odporúčame pred jazdou priamo v prístroji skontrolovať.

Charakteristika: Regionálna trasa krásnym prírodným prostredím Košických mestských lesov vo východnej časti Volovských vrchov. Spolu s cyklotrasou č. 2717 - Horný Bankov - Opátka môže tvoriť cyklistický okruh.

Popis: Trasa vedúca v lesnom prostredí s výhľadmi na Košice a okolité obce. Začína pri vedení vysokého napätia na modroznačenej cyklotrase č. 2717 neďaleko rekreačnej oblasti Banisko. Pokračujeme do doliny Kamenného potoka cez osady Girbeš, Gombárov kút, stúpaním dolinkou ku krásnym lúkam pod lokalitou Pštrosov fľak až k Lyžiarskemu stredisku Jahodná. Tu môžeme využiť občerstvovacie služby a načerpať energiu na pokračovanie. Ďalej sa cyklotrasa kľukatí po lesnej ceste popod hlavným hrebeňom Cesty hrdinov SNP, stúpaním vyjdeme na hrebeň na križovatku cyklotrás so žltou cyklotrasou č. 8731 - Na chatu na Prednej Holici, kam sa môžeme ísť znovu občerstviť. Spustíme sa do lokality Šimonová a končíme opäť na modrej cyklotrase č. 2717.

Informácie o trase

Vzdialenosť
23 km
Prevýšenie
637/742 m
Farba
zelená
Kategória
SPORT (stredné) - MTB TRASY
Povrch
lesná cesta
Náučná
Nie
Zavrieť reklamu