Slovenská republikaŽilinský kraj

5456 Rajec - Malá Čierna - Jasenové

Stiahnuť GPX
Upozornenie: GPS dáta je potrebné upraviť pre Váš prístroj a cyklotrasu odporúčame pred jazdou priamo v prístroji skontrolovať.

Charakteristika: Zelená cykloturistická trasa, ktorá prepája dva úseky modrej cykloturistickej trasy 2440 Rajeckou dolinou na dvoch kolesách.

Popis: Táto MTB trasa začína pri Poľnohospodárskom družstve v Rajci. Po lesnej ceste cez pokojnú Hvojtovu dolinu vás značenie dovedie do malebnej dedinky Malá Čierna. Pri kostole sa táto trasa stretáva s modrou trasou 2410 Podhorie - Malá Čierna, vedúcou cez Sedlo pod Markom do Súľova a cez Roháčske sedlo do Podhoria. V Malej Čiernej je aj možnosť občerstviť sa. Pri posledných domoch tu končí asfalt a po lúke sa vyšvihnete na vrchol stúpania pri kríži s krásnym výhľadom na Malú Čiernu. Nasleduje krátky zjazd po lúke, na lesnej ceste prebrodíte Jasenovský potok a o chvíľu ste v obci Jasenové. Tesne pred obcou je na pravej strane Jasenovského potoka celoročne vyrastený drevený hríb :-) V centre obce sa oproti Obecnému úradu môžete znova občerstviť. Tu sa trasa napája na cyklotrasu 2440 Rajeckou dolinou na dvoch kolesách a tiež tu začína žltá spojka 9410 ku Farme Bárdy.

Informácie o trase

Vzdialenosť
6,8 km
Prevýšenie
120/129 m
Farba
zelená
Kategória
REKREA (ľahké) - MTB TRASY
Povrch
asfalt, poľná cesta, lesná cesta
Náučná
Nie
Zavrieť reklamu