Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Horúce z výroby: Ghost, Cratoni, Electra 2015

Ďalším dovozcom, ktprý pozval našu redakciu na svoju prezentáciu budúcoročných noviniek je spoločnosť Schindler s.r.o. Tá je dovozcom značiek Ghost, Cratoni, Knog, Electra, či SKS. Najzaujímavejšie novinky nájdete v článku.
Biker

Ghost

Riot LT
Novinkou, ktorá najviac priťahovala pozornosť spomedzi bicyklov od Ghostu bol rozhodne Riot LT (long travel). Ten sa oproti modelu s označením LC líši zdvihom vidlice a vzduchovým tlmičom Cane Creek. Vo verzii LT má vidlica 150 mm, čo biku otvára úplne nové možnosti. Napriek tomu, že sme dúfali vo viac zdvihu aj na zadnej stavbe, na Riot s väčším zdvihom si ešte budeme musieť chvíľu počkať. K tomu sa bližšie vyjadril aj Marián Lukáč – senior dizajnér Ghostu: „…zákazníci sa v roku 2015 rozhodne majú na čo tešiť. Môžem potvrdiť toľko, že paltforma odpruženia RIOT bude použitá na viacerých modeloch a to aj na vrátane kategórie enduro a zjazd.“  Zatiaľ je teda Riot veľmi schopným all-mountainom a s nižším zdvihiom trailbikom (130/130 mm), ktorého test si môžete prečítať v Bikeri 6/2014.

Riot LT 8 je osadený vidlicou Fox  34 Talas Fit Performance CTD 150/120 mm a tlmičom Cane Creek Double Barrel 130 mm je najoceňovanješím trailbikom roku 2014.

Hood PRO
Fourcrossový špeciál vyvíjaný so superhviezdou tejto disciplíny a zároveň Svetovým šampiónom Tomášom Slavíkom. Bike má novú geometriu, nízku hmotnosť, je super pevný pre čo najvyššiu efektivitu prudkých zášlapov a naviac dostatočne stabilný, aby ste po rozbitých 4X tratiach nelietali zo strany na stranu bez kontroly.

„Riders ready, watch the gate!“ The Hood PRO má výbavu ktrorú má osadenú aj samotný T. Slavík.

HTX
Pretekársky, karbónový, 29 palcový hardtail HTX má na svojom konte nespočetne veľa víťazstiev v kategórii XC: Olympijské zlato, titul Svetového šampióna, celkové víťazstvo na svetovom pohári a veľa samotných víťazstiev. To je dané najmä tým, že HTX má veľmi dobre vyváženú geometriu a jazdné charakteristiky, správne zvolenú výbavu a presne toľko gramov, koľko je pre bezčnú jazdu potrebných.

HTC 3 LC má napriek strednej úrovni výbavy vynikajúcu hmotnosť 11,5 kg

Teru LC
Takže elektrobiky musia byť neskutočne ťažké? en musia! Teru 9 LC je karbónový hardtail s elektromotorom na kolesách 27,5″ a so zdvihom vidlce 100 mm. To všetko pri hmotnosti pod 17 kg, čo z neho robí jednej z najľahších elektrobikov, ktorý na trhu zoženiete.

Teru 9 LC má superľahký a superpevný karbónový rám, ktorému pomáha eletromotor Bosh s výkonom 25 wattov.

Lanao FS
Dámsky trailbike Lanao bol navrhnutý dizajnérkou Ghostu Tinou Kutschki a ponúka 27,5″ kolesá, 130 milimetrov zdvihu vpredu a 120 milimetrov vzadu, geometriu prispôsobenú špeciálne pre všetky zástupkyne nežného pohlavia, ktoré radi zažívajú naozajstné dobrodružstvá v kopcoch.

Lanao FS 2 je najnižším zástupcom tejto modelovej rady, čo však nič nemení na jeho vydarenom dizajne a spracovaní.

Cratoni

Aj legendárny výrobca prilieb – Cratoni priniesol zopár zaujímavých noviniek od od cestných, cez detské, až po trailové prilby.

All Track
All Track je trailová prilba s vaicerýmipríjemnými detailami, ktoré vám spríjemnia život, resp. jazdu. Medzi ne patrí výklopný šilt, vďaka ktorému už zjazdové okuliare stačí len zdvihnúť z očí hore a tieto potom pohodlne sedia na prilbe. Ďalej je to odnímateľný úchyt na kameru, zadný držiak pásky okulairov, 17 ventilačných otvorov, reflexné prvky, či penový chránič na pracke v oblasti brady pre väčší komfort. 

Miuro

200 gramová prilba Miuro s 20 ventilačnými otvormi a v deviatixh farebnýc hrepvedeniach poteší mkaždého bežného cyklistu.

Akino

Detské prilby Akino sú obzvlášť komfortné a priedušné, nakoľko deťom vyhovuje len taká prilba o ktorej neveiai, že ju majú na hlave.

C-Flash a Agravic

Žltá pribla C-Flash partí k robustnejším modelom na tvrdšiu jazdu, novinka Agravic v šedo-oranžovom prevedení je zameraná na výbornú aerodynamiku, pohodlie a priedušnosť vďaka 20 ventilačným otvorom.

Electra

Electra je značkou spájajúcou určitý životný postoj, či štýl, ktorému je prispôsobený dizajn bicyklov. Patentovaná geometria s názvom Flatfoot dáva jazdca do pohodlnej vzpriamenej pozície, pričom nohy sú prepnuté a stred bicykla je viac vpredu. Vďaka tomu sú tieto bicykle ideálnou voľbou do mestských ulíc.


Moto predstavuje spojenie 29″ hardtiailu s cruisrovou geometriou = superzábavný bike, s ktorým si nielen rýchlo dokážete pohybovať, no zároveň zdolávať rôzne prekážky od obrubníkov, až po schody.


Okrem bicyklov ponúka značka elektra ja obrovské množstvo doplnkov, ktorými si svoj bicykel dokážete plnohodnotne dotvoriť podľa vašich predstáv.

Knog

Austálska značka Knog ponúka veľké množstvo štýlových produktov od cyklopočítačov, cez osvetlenie, až po zabezpečovacie systémy. To všetko v nádherných farbách a zaujímavých dizajnoch.

 

Aktuality

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

22.04.2024 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

22.04.2024 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu