Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Prvý jesenný Biker v predaji od 19. septembra!

Po malej letnej pauze je tu opäť ďalšie číslo najčítanejšieho slovenského magazínu o bikoch s príznačným názvom Biker. Od piatka 19. septembra ho môžete hľadať v obchodoch, a ak sa vám ho nechce listovať ešte tam, pozrite si, čo v ňom nájdete už tu!
Biker

Hovorí sa, že nízki a ľahkí jazdci majú ideálnu mountainbikovú postavu. Ak ste vypili v detstve trochu príliš veľa mliečka a ste presným opakom, naučíme vás jazdiť, nastaviť si bike, a vybrať si také produkty, aby ste svoju výšku pretavili na výhodu.




 

Šetriť gramy na predstavci, alebo si kúpiť lepšiu vidlicu? Vymeniť kolesá za tuhšie, alebo si farebne doladiť každú skrutečku? Za rozpočet pol tisícky sme sa pokúsili čo najviac vylepšiť bike za necelých 1700 €. Čo by ste mali vymeniť ako prvé, a na čom až tak nezáleží? A čo vám za najmenej peňazí ušetrí na traile najviac sekúnd? Zistíte v našom článku.



 

Sama Hilla často prirovnávajú k Ayrtonovi Sennovi zjazdu. Legenda sa po piatich tituloch majstra sveta vracia na scénu hneď dvoma víťazstvami a je hladnejšia po ďalších ako kedykoľvek predtým. Zisťovali sme, čo robí z Hilla tak unikátneho jazdca, akým bezpochyby je.




 

Enduro je kľúčovým slovom posledných rokov, zjazd zas stále považovaný za kráľovskú disciplínu. Ak ste si niekedy mysleli, že cross country je len ich chudobným príbuzným bez akejkoľvek akcie a adrenalínu, mýlili ste sa. Report z pohárových pretekov v Novém Městě na Moravě vás presvedčí, že XC je hardkór. A málokto má na to robiť ho na tak vysokej úrovni.




 

Napriek tomu, že vo Friedrichshafene predstavovalo množstvo značiek elektrické fatbiky, v našom reporte nenájdete ani jeden. Namiesto toho vám prinášame zmes toho najlepšieho hliníka a karbónu z najväčšej výstavy sveta Eurobike 2014. Toto budete chcieť pod stromček…



 

Považský Inovec, to nie je len Kálnica… Napriek tomu sme všetky tri rôzne náročné trasy po tomto západoslovenskom pohorí, ktoré nájdete aj v priloženej vyberateľnej mapke, vyberali tak, aby vychádzali z Kálnice – akéhosi centra bikerov. A napriek tomu, že Považský Inovec nie je len Kálnica, sme pre vás urobili aj niekoľkostranový guide k Dema Bikeparku Kálnica – ak ste tam ešte neboli, budete presne vedieť, čo vás čaká.




 

Americká vlajka od Troy Lee Designs na ráme, nápis SWAG na zadnej stavbe 15 rokov predtým, než ho začali používať nevycválaní tínedžeri, 165 mm nekonečného variabilného zdvihu a hydraulické ráfikové brzdy. Toto bol bike, ktorý navždy zmenil históriu zjazdu, a my vám povieme prečo. Predstavíme vám Intense M1 legendárneho Shauna Palmera.



 

Či už chcete údaje o tom, koľko, za koľko, a kadiaľ ste na biku prešli používať na tréning, alebo len tak na machrovanie na Facebooku, otestovali sme pre vás 12 cyklopočítačov a GPS jednotiek aby sme našli tú, ktorá toho za najmenej peniažkov ukáže najviac.




 

Postupy uvedené v návodoch sú jedna vec, no keď sa servisom bicyklov živíte, prídete na množstvo zlepšovákov, ktoré vám trochu spríjemnia život. Vybrali sme štyri z tých najužitočnejších trikov profesionálnych mechanikov pri oprave bicykla, a naučíme vás ich.




 

To všetko a ešte oveľa viac nájdete od 19. septembra v každom správnom bikeshope, obchodoch Tesco, kníhkupectvách Panta Rhei, čerpačkách Agip a Slovnaft, a samozrejme aj v novinových stánkoch. Okrem toho si Bikera môžete predplatiť za polovičnú cenu. Dúfame, že sa vám aj toto číslo bude páčiť!

 

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu