Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Nový Biker v predaji od 30. júla!

Ďalšie číslo Bikera je tu! Už piata tohtoročná stotridsiatka strán sa na pultoch objaví v stredu 30. júla. A toto nájdete pri listovaní.  
Biker

Vymiznú hardtaily a 26“ kolesá z povrchu zemského? Máme aj my bikeri niečo z úspechu Petra Sagana? A budete nás môcť čítať už len na tabletoch? To sú hlavné otázky roku 2014 a my sme sa ich pokúsili zodpovedať.



 

Vyzerať in je teraz in, a pokiaľ je oblečenie aj pohodlné a funkčné, o to lepšie. Otestovali sme preto 13 kompletných outfitov od tých najlepších výrobcov a poradíme vám, do ktorého sa na leto vyfešákovať.


 

Záleží vôbec na výbave? Alebo je podstatný najmä rám a na nápisoch na kľukách, brzdách či vidlici až tak nezáleží? Aby sme to zistili, otestovali sme šesť bikov od dvoch svetových výrobcov – na tých istých rámoch, no s troma rôznymi úrovňami výbavy. Výsledok vás možno prekvapí.



 

Trailové či XC plášte sú z veľkej časti o kompromisoch – napr. koľko trakcie ste ochotní obetovať nižšiemu valivému odporu. Keď však príde na plášte určené na gravity disciplíny ako downhill, enduro a freeride, ide len o jedno – dostať vás z kopca s čo najväčšou dávkou gripu a sebavedomia. A preto je test 6 hardcore plášťov definitívny – buď sú dobré, alebo nie.



 

Je to bike? Je to motorka? Ani jedno. Je to elektrický zjazďák Stealth Bomber. Odviezli sme sa na ňom a napriek hmotnosti, z ktorej vám vytečie mozog ušami na nás urobil obrovský dojem. Je to budúcnosť, alebo len ďalší kandidát na prepadlisko dejín?


 

Troy Lee je v mountainbikingu pojmom. Preto ho netreba nijak zvlášť predstavovať. Napriek tomu sme nazreli do kalifornských priestorov TLD dýchajúcich históriou tých najrýchlejších dizajnov v histórii a pozisťovali čo má Troy pripravené pre trh v najbližšom čase.


 

Ružomberok, to nie je len bikepark – hoci doňho sme nazreli tiež. Tri rôzne náročné trasy po okolí tohto severoslovenského mesta potešia či už máte chuť dať si trochu do tela, alebo len vyraziť do prírody. Všetky tri samozrejme nájdete zakreslené aj vo vyberateľnej mape ideálnej do ruksaku.


 

Bigger is better! Tvrdí jednohlasne Specialized aj jeho nový šéf pre východnú európu. Jardu Pecháčka sme sa opýtali, prečo červené S už nevídať na najväčších veľtrhoch, prečo by ženy mali mať produkty určené len a len pre ne, a najmä aké novinky môžeme od jednej z najpopulárnejších značiek sveta očakávať.



 

Leto vám pilovanie techniky na biku uľahčí na maximum – nemusíte riešiť 10 náhradných vrstiev oblečenia v ruksaku, ani ustavične bojovať na hranici trakcie v blate po náboj. Letná edícia školy jazdy preto bude rýchla, horúca a hlavne plná rád ako jazdiť lepšie.



 

V novom Bikeri toho samozrejme čaká ešte o niečo viac. Ako vždy ho nájdete na pultoch každého dobrého bikeshopu, v novinových stánkcoh, kníhkupectvách Panta Rhei, obchodoch Tesco, či na pumpách Agip a Slovnaft. Ak všetko znie ako príliš veľká námaha na teplo, ktoré je vonku, predplaťte si ho za polovičnú cenu, a cestovať za ním budete musieť len do schránky. Nech sa vám páči!

Aktuality

17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

Zavrieť reklamu