Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Blizzard – Najuniverzálnejší trail na Slovensku!

Bikepark Rock Machine-Malinô Brdo vypĺňa novým trailom Blizzard takzvanú dieru na slovenskom bikeparkovom „trhu“. Táto unikátna nová trať je svojím charakterom skutočne pre všetkých bikerov a tým sa všestrannosť zamerania tohto parku len potvrdila.
Biker
Blizzard – Najuniverzálnejší trail na Slovensku!

Pokiaľ nevyhľadávate strmé trate plné skokov, no spúšťať sa po nenáročných cestách určených pre horské kolobežky vás vonkoncom nebaví, mali ste doteraz v tomto ružomberskom bike parku na výber len Modrý zamat. Práve pre vás #almostDH#XCnomore #enduro? #familyMTB #freeridewannabe bikerov postavili dlhý, zábavný
trail, ktorý má skvelý flow a sklon, čo nevyžaduje odvahu, ale kondičku. Priemerne zdatný cyklista zíde Blizzard bez zastávky zhruba za 12 minút a to je na slovenské pomery veľmi slušná dĺžka. Trať sa začína pri vrchnej stanici lanovky, prechádza jednou lúčnou a piatimi lesnými sekciami. Na 6 miestach križuje zjazdovku, čo je veľká vychytávka. Ak sa vám bude zdať, že potrebujete oddych alebo je niektorý úsek nad vaše sily, dá sa z neho kedykoľvek bezpečne zísť na širokú trávnato-šotolinovú cestu. Prípadne svoju obľúbenú pasáž trailu môžete prejsť aj párkrát za sebou a natrénovať si prekážky a prejazdy zákrut do dokonalosti. Táto možnosť je ideálna práve pre deti a menej skúsených cyklistov, ktorí len začínajú objavovať čaro jazdenia v bikeparku. No nedajte sa oklamať modrou farbou označenia Blizzardu – pri prejazde v plnej rýchlosti si v istých miestach môže skúsený biker pekne zaskákať. Po plynulom rozbehu vás rozohrejú tri mierne zákruty vedúce na otvorenú lúku, kde sa stavitelia krásne vybláznili s bagrom. Dlhá pasáž plná vlniek sa zdá akoby nekonečným pumptrackom vedúcim do lesa. Tam je prvý mostík, ktorý vás nenápadne pripraví na to, čo vás čaká, a od tohto momentu to bude už len lepšie a lepšie. Blizzard sa momentálne na svojom dočasnom konci napája krátkym traverzom na spodnú časť trate Modrý zamat, ktorá nie je až taká náročná a rýchla ako jeho horná polovica, preto je na dojazd ideálna. Po letnej údržbe ostatných tratí, ktorej sa teraz všetci naplno venujú sa veríme, čoskoro podarí dokončiť aj jeho plánovanú spodnú časť.

www.skipark.sk

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu