Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Ako na to: Výroba predného blatníka

Profesionálna servisná firma Suspension Clinic a časopis Biker pre vás pripravili ešte jeden vianočný darček. Nie je síce tak úplne v hmotnej podobe, ale s troškou šikovnosti a kreativity si môžete vyrobiť originálny a štýlový blatníček na predné koleso, aby ste si počas vašich výjazdov v počasí podobnom tomu, aké je práve vonku, nemuseli každú chvíľu utierať bordel z očí a tváre.
Biker

Základnou vlastnosťou tohto blatníka je to, že zabraňuje vyhadzovaniu blata a vody pred koleso smerom hore. To znamená, že nebudeme mať plné ústa špiny a tiež budeme vidieť, kam ideme.

7 až 15€ za štýlový predný blatníček síce nie je veľa, ale čo tak si ho vyrobiť s vlastným a originálnym dizajnom? Môže to byť tiež pekný či vtipný darček. Je to veľmi jednoduché a nenáročné na použitý materiál. Stačia nám napríklad obyčajné kancelárske potreby.

 

Potrebný materiál a náradie:

– predloha (vzorový blatník)

– nožnice

– papier (formát A4)

– fixka / pero

– štyri sťahovacie pásky (2 menšie – na mostík vidlice, 2 väčšie na vonkajšie nohy)

– dierkovačka

– laminovacia fólia

– laminovačka

 

1. Obkreslenie predlohy / vlastný návrh

Ako vzor nám ideálne poslúži originálny blatník alebo načrtnutý vzor, ktorý si môžeme prispôsobiť podľa potreby na konkrétnu vidlicu, na ktorú ho budeme montovať. Jednoducho ho obkreslíme na papier veľkosti A4. Dizajn na blatníku je obmedzený len našou fantáziou. Môžeme si naň niečo nakresliť, alebo vytlačíme nejaký obrázok, či zvolíme farbu papiera, ktorá nám bude ladiť s farbou nášho bicykla.

 

2. Vystrihnutie obrázku

Po obkreslení si vystrihneme z papiera vnútro blatníka, ktoré by malo byť menšie ako vzor. To preto, aby sme ho mohli zataviť do fólie a následne obstrihnúť na požadovanú veľkosť. Okraj by mal byť zatavený aspoň 3 – 5 mm. Miesto, kde budeme mať dierky, ponecháme bez papiera.

 

3.  Laminovanie

Vystrihnutú papierovú vnútornú časť blatníka vložíme do laminovacej fólie a vložíme do laminovačky. Zatavovanie pre lepšie spojenie zopakujeme aspoň dvakrát.

 

4. Obstrihnutie

Prebytočnú fóliu obstrihneme tak, aby sme nezastrihli do papiera, pretože po kontakte s vodou by sa mohol papier rozmočiť.

 

5. Dierkovanie

Dierkovačom urobíme dve dierky na obidvoch bočných okrajoch. Taktiež šesť dierok v stredovom oblúku.

 

 

6. Vloženie sťahovacích pások

Do hotových dierok vsunieme sťahovacie pásky, ktorými budeme zaisťovať blatník na vidlicu.

 

7. Montáž na vidlicu

Páskami jemne zaistíme blatník na nohy vidlice a na spojovací mostík. Napravíme si ho tak, aby nám čo najlepšie sedel vo vidlici a nepresahoval do plášťa. Teraz môžeme sťahovacie pásky poriadne utiahnuť a prebytočný materiál odstrihneme.

 

A orientačné miery:

 

 

Pre stiahnutie predlohy blatníka vo formáte PDF klikni sem.

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu