Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Festival maskotov na donovalskej bobovej dráhe

V nedeľu 17. augusta 2014 sa Donovaly premenia na jeden deň na lokalitu s najväčšou koncentráciou maskotov na jednom mieste na Slovensku. Uskutoční sa tu totiž 1. ročník festivalu maskotov na bobovej dráhe.
Biker
Festival maskotov na donovalskej bobovej dráhe

Niektorí pravidelní návštevníci Donovál si určite spomenú na nedávny festival maskotov na lyžiach a snowboardoch, ktorý sa uskutočnil v detskom funparku na Donovaloch počas uplynulej zimnej sezóny koncom februára a už je tu ďalší, letný festival maskotov, tentokrát na tobogánovej bobovej dráhe. Počas zimného festivalu súťažilo na snehu 20 maskotov, avšak na bobovej dráhe sa očakáva účasť až 30 maskotov – rôznych zvieratiek či rozprávkových postavičiek.
„Okrem súťaže na bobovej dráhe bude prebiehať aj divácka súťaž o najsympatickejšieho maskota. Počas podujatia sa deti budú môcť zadarmo zviezť na boboch s maskotmi a vychutnať si tak neopakovateľnú atmosféru z jazdy na jednej z najdlhších bobových tobogánových dráh na Slovensku“, informuje marketingový manažér strediska Miroslav Dobrota.
Podobne ako zimný festival maskotov aj tento letný bude spojený so zápisom do slovenskej knihy rekordov ako festival s najväčším počtom naraz sa bobujúcich maskotov na bobovej dráhe. V čase od 11:00 – 13:00 bude celé podujatie prebiehať pri údolnej stanici bobovej dráhy a v bezprostrednej blízkosti Husky baru, kde na deti čaká aj minidiskotéka a fotenie so všetkými maskotmi.
„Sme veľmi radi, že sa nám opäť v spolupráci s Agentúrou PRO-STAFF a občianskym združením Viva Slovakia podarilo zorganizovať toto podujatie práve v našom stredisku na Donovaloch aj v letnej sezóne a veríme, že oba festivaly tak zimný ako aj letný budú tradičným spestrením pobytu pre donovalských návštevníkov.“, uzavrel Dobrota.

Aktuality

Včera 10:46 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Včera 10:30 Janka Keseg Števková a Martina Krahulcová skončili v etapových pretekoch Epic Series 4 Islands na vynikajúcom 3. mieste (+video).

Preteky pozostávali z prológu a 4 etáp na štyrpoch rôznych chorvátskych ostrovoch. Slovenským pretekárkam v tíme 8capital sa prológ aj každú z etáp podarilo dokončiť na 3. mieste a celkovo z toho bolo taktiež tretie miesto.

Včera 09:19 Haley Batten a Simon Andreassen vyhrali preteky svetového pohára XCO v brazílskej Araxá (+galéria).

Američanka Haley Batten zaznamenala perfektný víkend, keď sa jej po sobotných pretekov v Short Tracku (XCC) podarilo zvíťaziť aj v disciplíne Cross-Country Olympic (XCO) a víťazku prvého kola Jenny Rissveds zdolala po ich vzájomnom súboji plnom útokov v poslednom kole. Medzi mužmi bol najrýchlejším Simon Andreassen, ktorý využil mechanický problém Victora Koretzkyho, ktorého v záverečnom šprinte porazil.

21.04.2024 Tadej Pogačar vyhral Liège-Bastogne-Liège po 35 km sóle. Van der Poel vybojoval v šprinte tretie miesto.

Pogačar zaútočil v stúpaní Côte de La Redoute, na jeho zrýchlenie nedokázal nikto zareagovať a svoje sólo dotiahol úspešne až do cieľa. Druhý finišoval Romain Bardet, ktorý sa oddelil z vedúcej skupiny a 14 km pred cieľom a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Mathieu van der Poel.

20.04.2024 43-ročný Alejandro Valverde suverénne vyhral gravelové preteky Svetového pohára La Indomable.

Valverde zvíťazil na 96-kilometrovej trati s prevýšením 2 400 m v španielskej provincii Almeria. Na druhom mieste skončil francúzsky jazdec Hugo Drechou (Groove Gravel) pred Portugalčanom Tiagom Ferreirom (Vouzela BH).

Zavrieť reklamu