Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Peter Sagan na Miláno-San Remo napokon po výbornom výkone štvrtý

Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) obsadil na 106. ročníku pretekov Miláno - San Remo štvrté miesto. Na najdlhšej jednodňovej klasike v sezóne (293 km) triumfoval Nemec John Degenkolb (Giant) pred obhajcom prvenstva Alexandrom Kristoffom.       Jazdci sa počas nedeľňajšieho podujatia museli okrem poriadnej dávky kilometrov popasovať aj s premenlivým počasím, navyše podujatie poznačilo aj niekoľko pádov. Sagan sa v celom priebehu držal v hlavnom balíku, no na posledných kilometroch sa zaradil na vedúce priečky a útočil na ďalšie pódiové umiestnenie v sezóne. Tak ako sa očakávalo o víťazovi rozhodol napokon až záverečný špurt. Ten najlepšie vyšiel Degenkolbovi, pre ktorého je to doposiaľ najväčší úspech v kariére. V cieli mal čas 6:46:16 h a na druhé miesto odsunul Kristoffa. Tretí bol tesne pred Saganom Austrálčan Michael Matthews. Talian Niccolo Bonifazio (Lampre) a Francúz Nacer Bouhanni pri svojej premiére na Miláno - San Remo obsadili sľubné piate, resp. šieste miesto.       "Minulý rok som prežil najväčšie sklamanie v kariére," cituje agentúra Reuters Degenkolba, ktorý vlani nedokončil preteky pre defekt. "A tento rok som pripísal svoje meno do zoznamu prestížnych víťazov. Je to najväčšie víťazstvo v mojej kariére."       Podujatie Miláno - San Remo bolo prvou z pätice najznámejších klasík, tzv. monumentov. Najbližšie 5. apríla sa uskutoční Tour of Flanders, následne Paris-Roubaix (12. apríla), Liege-Bastogne-Liege (26. apríla) a napokon Okolo Lombardie (3. októbra).       výsledky:       1. John Degenkolb (Nem./Giant) 6:46:16 h, 2. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 3. Michael Matthews (Aust./Orica), 4. Peter SAGAN (SR/Tinkoff - Saxo), 5. Niccolo Bonifazio (Tal./Lampre), 6. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 7. Fabian Cancellara (Švaj./Trek), 8. Davide Cimolai (Tal./Lampre), 9. Tony Gallopin (Fr./Lotto), 10. Edvald Boasson Hagen (Nór./MTN)
Biker

Slovenský cyklista Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) obsadil na 106. ročníku pretekov Miláno – San Remo štvrté miesto. Na najdlhšej jednodňovej klasike v sezóne (293 km) triumfoval Nemec John Degenkolb (Giant) pred obhajcom prvenstva Alexandrom Kristoffom.
      Jazdci sa počas nedeľňajšieho podujatia museli okrem poriadnej dávky kilometrov popasovať aj s premenlivým počasím, navyše podujatie poznačilo aj niekoľko pádov. Sagan sa v celom priebehu držal v hlavnom balíku, no na posledných kilometroch sa zaradil na vedúce priečky a útočil na ďalšie pódiové umiestnenie v sezóne. Tak ako sa očakávalo o víťazovi rozhodol napokon až záverečný špurt. Ten najlepšie vyšiel Degenkolbovi, pre ktorého je to doposiaľ najväčší úspech v kariére. V cieli mal čas 6:46:16 h a na druhé miesto odsunul Kristoffa. Tretí bol tesne pred Saganom Austrálčan Michael Matthews. Talian Niccolo Bonifazio (Lampre) a Francúz Nacer Bouhanni pri svojej premiére na Miláno – San Remo obsadili sľubné piate, resp. šieste miesto.
      „Minulý rok som prežil najväčšie sklamanie v kariére,“ cituje agentúra Reuters Degenkolba, ktorý vlani nedokončil preteky pre defekt. „A tento rok som pripísal svoje meno do zoznamu prestížnych víťazov. Je to najväčšie víťazstvo v mojej kariére.“
      Podujatie Miláno – San Remo bolo prvou z pätice najznámejších klasík, tzv. monumentov. Najbližšie 5. apríla sa uskutoční Tour of Flanders, následne Paris-Roubaix (12. apríla), Liege-Bastogne-Liege (26. apríla) a napokon Okolo Lombardie (3. októbra).

      výsledky:
      1. John Degenkolb (Nem./Giant) 6:46:16 h, 2. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 3. Michael Matthews (Aust./Orica), 4. Peter SAGAN (SR/Tinkoff – Saxo), 5. Niccolo Bonifazio (Tal./Lampre), 6. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 7. Fabian Cancellara (Švaj./Trek), 8. Davide Cimolai (Tal./Lampre), 9. Tony Gallopin (Fr./Lotto), 10. Edvald Boasson Hagen (Nór./MTN)

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu