Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Konečne je to tu! Peter Sagan vyhral 6 etapu Tirreno Adriatico

Výborne! Slovenský cyklista Peter Sagan sa po 261 dňoch dočkal víťazstva. V pondelok triumfoval v 6. etape pretekov Tirreno - Adriatico z Rieti do Porta Sant´Elpidio. Dosiahol prvú výhru v drese Tinkoff-Saxo. Žilinčan sa presadil v dlhej cieľovej rovinke daždivej etapy. Zdolal Nemca Geralda Cioleka a Belgičana Jensa Debusschera. Potvrdil pozíciu vedúceho muža bodovacej súťaže. A prvenstvo by mu už nemalo uniknúť - v utorok je na programe záverečná časovka. Do svetového rebríčka UCI si pripísal šesť bodov. "Fakt som vyhral po deviatich mesiacoch?" ironicky sa spýtal Sagan v rámci rozhovoru pre RAI Sport. "Samozrejme, že som veľmi šťastný. Musím poďakovať celému tímu, odviedol skvelú prácu. Dúfam, že sa tým pre mňa začína nové obdobie úspechov. Či sa to prejaví už na Miláno - San Remo? Nechajme sa prekvapiť." Sagan sa naposledy tešil z triumfu v rámci slovenského šampionátu v júni v Slavkove pri Brne. Odvtedy sa dostal 23-krát do najlepšej päťky výsledkovej listiny. Na Tour de France bol počas prvých siedmich dní vždy v top 5, ale nevyhral ani raz. Na Vuelte skončil druhý, tretí či štvrtý. A nepodarilo sa mu uspieť ani na majstrovstvách sveta. Modrý dres vedúceho muža Tirreno - Adriatico si naďalej udržal kolumbijský cyklista Nairo Quintana z tímu Movistar. Pred záverečnou časovkou má pred Baukem Mollemom náskok 39 sekúnd. Tretí Rigoberto Urán stráca 48 sekúnd. Tirreno-Adriatico - 6. etapa (Rieti - Porto Sant´Elpidio, 210 km): 1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 5:04:13 h 2. Gerald Ciolek (Nem.) MTN - Qhubeka 3. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal 4. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge 5. Maximiliano Richeze (Arg.) Lampre-Merida 6. Edvald Boasson Hagen (Nór.) MTN - Qhubeka všetci čas ako víťaz Poradie po 6. etape: 1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 24:58:58 h 2. Bauke Mollema (Hol.) Trek Factory +39 s 3. Rigoberto Urán (Kol.) Etixx - Quick-Step +48 4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +57 5. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +1:03 min 6. Adam Yates (V. Brit.) Orica-GreenEdge 1:04
Biker

https://youtu.be/HXnr5QFtZCQ

Výborne! Slovenský cyklista Peter Sagan sa po 261 dňoch dočkal víťazstva. V pondelok triumfoval v 6. etape pretekov Tirreno – Adriatico z Rieti do Porta Sant´Elpidio. Dosiahol prvú výhru v drese Tinkoff-Saxo. Žilinčan sa presadil v dlhej cieľovej rovinke daždivej etapy. Zdolal Nemca Geralda Cioleka a Belgičana Jensa Debusschera. Potvrdil pozíciu vedúceho muža bodovacej súťaže. A prvenstvo by mu už nemalo uniknúť – v utorok je na programe záverečná časovka. Do svetového rebríčka UCI si pripísal šesť bodov.

„Fakt som vyhral po deviatich mesiacoch?“ ironicky sa spýtal Sagan v rámci rozhovoru pre RAI Sport. „Samozrejme, že som veľmi šťastný. Musím poďakovať celému tímu, odviedol skvelú prácu. Dúfam, že sa tým pre mňa začína nové obdobie úspechov. Či sa to prejaví už na Miláno – San Remo? Nechajme sa prekvapiť.“ Sagan sa naposledy tešil z triumfu v rámci slovenského šampionátu v júni v Slavkove pri Brne. Odvtedy sa dostal 23-krát do najlepšej päťky výsledkovej listiny. Na Tour de France bol počas prvých siedmich dní vždy v top 5, ale nevyhral ani raz. Na Vuelte skončil druhý, tretí či štvrtý. A nepodarilo sa mu uspieť ani na majstrovstvách sveta.

Modrý dres vedúceho muža Tirreno – Adriatico si naďalej udržal kolumbijský cyklista Nairo Quintana z tímu Movistar. Pred záverečnou časovkou má pred Baukem Mollemom náskok 39 sekúnd. Tretí Rigoberto Urán stráca 48 sekúnd.

Tirreno-Adriatico – 6. etapa (Rieti – Porto Sant´Elpidio, 210 km):

1. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo 5:04:13 h

2. Gerald Ciolek (Nem.) MTN – Qhubeka

3. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal

4. Magnus Cort Nielsen (Dán.) Orica GreenEdge

5. Maximiliano Richeze (Arg.) Lampre-Merida

6. Edvald Boasson Hagen (Nór.) MTN – Qhubeka všetci čas ako víťaz

Poradie po 6. etape:

1. Nairo Quintana (Kol.) Movistar 24:58:58 h

2. Bauke Mollema (Hol.) Trek Factory +39 s

3. Rigoberto Urán (Kol.) Etixx – Quick-Step +48

4. Thibaut Pinot (Fr.) FDJ +57

5. Alberto Contador (Šp.) Tinkoff-Saxo +1:03 min

6. Adam Yates (V. Brit.) Orica-GreenEdge 1:04

Aktuality

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

27.03.2024 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu