Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Dan Martin vyhral Okolo Lombardie. Novým lídrom svetového rebríčka sa stal Alejandro Valverde.

Víťazom klasických cyklistických pretekov Okolo Lombardie, ktoré boli súčasťou série WorldTour, sa stal Ír Daniel Martin. V dramatickom závere v Bergame zdolal o jednu sekundu Alejandra Valverdeho a vlaňajšieho majstra sveta Ruia Costu. Jazdec tímu Garmin Sharp Martin patril do okruhu širších favoritov, v záverečnom zjazde bol v úniku a definitívne zaútočil v záverečnom kilometri. Martin vyhral druhú klasiku zaradenú medzi monumenty, v roku 2013 sa presadil na Liége - Bastogne - Liége. Slovenskí cyklisti na Okolo Lombardie neštartovali. Valverde sa stal vďaka 2. miestu novým vedúcim mužom svetového rebríčka a ak sa nestane nič nepredvídané bude celkovým víťazom WorldTour 2014. Do konca série sú na programe ešte preteky Okolo Pekingu, predstihnúť ho môže iba Alberto Contador, ktorý by však v Číne nemal štartovať.   Výsledky - cyklistické preteky Okolo Lombardie 1. Daniel Martin (Ír.) Garmin Sharp 6:25:33 h, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 3. Rui Costa (Portug.) Lampre-Merida, 4. Tim Wellens (Belg.) Lotto Belisol, 5. Samuel Sánchez (Šp.) BMC Racing, 6. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge, 7. Philippe Gilbert (Belg.) BMC Racing, 8. Joaquin Rodríguez (Šp.) Kaťuša všetci +1 s    
Biker
Dan Martin vyhral Okolo Lombardie. Novým lídrom svetového rebríčka sa stal Alejandro Valverde.

https://youtu.be/QJbHhFGEnJw

Víťazom klasických cyklistických pretekov Okolo Lombardie, ktoré boli súčasťou série WorldTour, sa stal Ír Daniel Martin.

V dramatickom závere v Bergame zdolal o jednu sekundu Alejandra Valverdeho a vlaňajšieho majstra sveta Ruia Costu.

Jazdec tímu Garmin Sharp Martin patril do okruhu širších favoritov, v záverečnom zjazde bol v úniku a definitívne zaútočil v záverečnom kilometri.

Martin vyhral druhú klasiku zaradenú medzi monumenty, v roku 2013 sa presadil na Liége – Bastogne – Liége.

Slovenskí cyklisti na Okolo Lombardie neštartovali. Valverde sa stal vďaka 2. miestu novým vedúcim mužom svetového rebríčka a ak sa nestane nič nepredvídané bude celkovým víťazom WorldTour 2014.

Do konca série sú na programe ešte preteky Okolo Pekingu, predstihnúť ho môže iba Alberto Contador, ktorý by však v Číne nemal štartovať.

 

Výsledky – cyklistické preteky Okolo Lombardie

1. Daniel Martin (Ír.) Garmin Sharp 6:25:33 h, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 3. Rui Costa (Portug.) Lampre-Merida, 4. Tim Wellens (Belg.) Lotto Belisol, 5. Samuel Sánchez (Šp.) BMC Racing, 6. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge, 7. Philippe Gilbert (Belg.) BMC Racing, 8. Joaquin Rodríguez (Šp.) Kaťuša všetci +1 s


 
 

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu