Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Ultramaratónci sa v roku 2018 zídu na Slovensku

Medzinárodná federácia WEMBO priklepla po prvý krát v stredoeurópskom priestore Majstrovstvá Európy v 24 hodinovom MTB maratóne na Slovensku.
Biker

FESTINA 24 HOUR WEMBO MTB EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2018 sa bude konať v prekrásnej prírode Malej Fatry prvý júnový víkend od 1. – 3.6.2018 v obci Belá – Nižné Kamence.

Vyznávači 24 hodinových MTB maratónov camping Belá – Nižné Kamece a jeho okolie už dôverne poznajú. Organizátor BIKE SLOVAKIA a.r.o. a Žilinský pedál o.z. pripravujú trať pre ME s dĺžkou 9,5km s prevýšením 250m. Celé podujatie odštartuje už v piatok 1.6.2018 prezentáciou účastníkov, technickou kontrolou bicyklov, prípravou zázemia a v neposlednom rade slávnostným otváracím ceremoniálom ME a následne kultúrnym programom.

Štart samotnej FESTINA 24 bude o 10:00 v sobotu 2.6.2018 a pretekári budú podľa pravidiel WEMBO môcť uzavrieť svoje preteky medzi 10:00 až 11:30 v nedeľu 2.6.2018. Toto všetko je však zatiaľ len informácia pre tých ktorí budú chcieť okúsiť konkurenciu z celej Európy na vlastnej koži.

Dôležitá informácia pre každého kto sa chce zúčastniť na tomto podujatí je, že pre štart v akejkoľvek kategórií nie je potrebná licencia. Pre jednotlivcov je pripravených 11 kategórií pre mužov a taktiež 11 kategórií pre ženy. Pre pretekárov ktorí sa prihlásia v kategórií ELITE muži a ELITE ženy sú pripravené PRIZE MONEY vo výške 2000€ pre mužov a taktiež 2000€ pre ženy. Túto sumu si rozdelia medzi sebou prvý piati najúspešnejší v kategórií ELITE. Pre všetky ostatné kategórie jednotlivcov sú pripravené pre víťazov dresy Majstra Európy, pohár a medaila. Zoznam kategórii http://www.bikepoint.sk/festina24/kategorie-prize-money/

Organizátor vyhlasuje navyše aj tituly Majstrov Európy v kategóriác dvojice MUŽI, dvojice ŽENY a dvojice MIX. V štvoriciach sa bude súťažiť o Majstra Európy v kategóriách mužov a v kategórií MIX.

Každý účastník ME obdrží po skončení pretekov certifikát o absolvovaní ME s poradím v jeho kategórií a počtom kilometrov absolvovaných na tomto podujatí.

Všetky ďalšie informácie k podujatiu sa budú dopĺňať pravidelne na stránke www.24mtb.eu.

Pre veľký záujem zo zahraničia ale aj z Českej republiky a Slovenska by sme radi informovali, že prezentácia bude spustená na stránkach organizátora dňa 10.10.2017 o 10:00.

Za oficiálne prihláseného na FESTINA 24 sa považuje účastník ktorý je prihlásený a zároveň uhradil aj požadovanú sumu na účet organizátora.

Organizátor vás všetkých pozýva aj formou tohto videa https://www.youtube.com/watch?v=wkoHcS-Prb8&t=1s

Pozor, počet pretekárov je limitovaný.

Organizátorský tím FESTINA 24 HOUR WEMBO MTB EUROPEAN CHAMPIONSHIP 2018 sa na Vás všetkých teší.

bikepoint.sk team

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu