Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Regenerácia svalov po športe

Že pravidelný pohyb je pre organizmus prospešný, zistil už asi každý z nás. Aby nás šport nebolel, treba dodržiavať niekoľko, v podstate nenáročných zásad. Pokúste sa na nich myslieť a vaše telo sa vám odmení dobrou kondíciou.
Biker

Zahriatie svalov. Pred každou športovou aktivitou je veľmi dôležité svaly pripraviť a rozhýbať. Ideálnych je 15 – 20 minút na bežiacom páse alebo stacionárnom bicykli, výskoky z drepu alebo rýchla chôdza pred behom. Cieľom je zvýšiť prekrvenie svalov a celkovo organizmus zahriať. Ak sa už začínate potiť, môžete začať s náročnejším tréningom.
Kvalitná strava pre energiu svalov. Ohľadom stravovania popri športe existuje množstvo článkov a teórie, ktorú treba naštudovať. Dôležité je dbať na kvalitu potravín, správny príjem energie, dopĺňať vitamíny a minerály. A dodržiavať pitný režim. Nikdy nehladovať. Tam, kde je výdaj energie, musí byť aj vyvážený príjem a naopak. Iba tak si zabezpečíme zdravé športovanie.
Masáž svalov a regenerácia. Veľa rekreačných športovcov zabúda na starostlivosť „po“. Docvičia a utekajú opäť za povinnosťami. Aby vaše telo bolo schopné dlhodobejších výkonov a aby vás nebolelo, je nutné sa o svoje svaly postarať. Bezprostredne po športe je to strečing na upokojenie. Nasledovať môže sauna a nevynechajte ani masáž.
Pre regeneráciu svalov sa už roky stará spoločnosť Alpa. Prináša na trh stále nové masážne produkty určené pre klasickú, športovú alebo automasáž.

Alpa Sport gél, 210 ml – chladivý prípravok určený na výraznú úľavu od bolesti svalov a kĺbov po akejkoľvek fyzickej záťaži. Obsahuje rad bylinných silíc a extraktov, ktoré majú anestetické a uvoľňujúce účinky. Extrakt arniky a nechtíka pôsobí protizápalovo, mentol a gáfor stimulujú prekrvenie. Gél sa veľmi dobre vstrebáva, chladí a má aromaterapeutické účinky.

Alpa masážny gél francovkový, 100 ml – tento bylinný gél je vhodný na masáž svalov, kĺbov a chrbtice. Obsahuje klasickú „alpovú“ zmes bylinných výťažkov, ktorá má výrazné regeneračné účinky a znižuje svalovú únavu.

SportStart chladivý masážny roztok, 250 ml – obsahuje unikátnu zmes mentolu, gáfru, eukalyptovej silice a silice z jedle sibírskej. Vyvoláva chladivý účinok, rýchle osvieženie a prekrvenie pokožky. Urýchľuje rekonvalescenciu.

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu