Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

POZVÁNKA: SLOVENSKÝ POHÁR V DOWNHILLE

Rocky Mountain Bike World JASNÁ 2016
Biker
POZVÁNKA: SLOVENSKÝ POHÁR V DOWNHILLE


Najvyššie položený bikepark na Slovensku Rocky Mountain Bike World Jasná privíta aj túto sezónu prestížne podujatie, Slovenský pohár v Downhille. V tomto ročníku sa k SPDH pripojí aj Maďarský pohár. A čerešničkou na torte budú body UCI C2. SPDH v Jasnej sa tak stane jediným pretekom na Slovensku, kde ich majú pretekári možnosť získať.

Na obľúbenej a vyhľadávanej trati Rocky Face DH,Rovná Hoľa (1 491 m.n.m.)– Záhradky (1028 m.n.m.),si zmerajú sily najlepší downhilloví jazdci už počas víkendu 24. -26.6.2016. S dĺžkou 1 850 metrov a sklonom 28,42 % sa Jasná môže pochváliť jednou z najatraktívnejších downhillových tratí, na ktorých sa bude pretekať.

Jasná má výborné bikerské trasy, ktoré prešli výraznou prestavbou a tým zvyšujú aj úroveň podujatia. Som rád, že sa nám darí udržiavať tradíciu tejto úzko profilovanej športovej disciplíny, aj keď ju tvorí malá komunita bikerov. Vždy sa snažíme prilákať nielen profi domácich a zahraničných jazdcov z Česka, Maďarska a Poľska, ale aj divákov, pre ktorých to môže byť netradičný zážitok.
uviedol riaditeľ pretekov Tomáš Vrbovský.

Počas samotných pretekovv nedeľu 26.6. budú súťažiaci hodnotení v 7 kategóriách a to : Elite Men, Elite Women, Juniori, Masters, Young a Hobby / Hardtail.Odpreteká sa štandardne v dvoch kolách: kvalifikácia a finále. Pretek vyvrcholí v nedeľu 26.6 o 11:00 štartom semifinálových jázd. Postupujúci finalisti sa stretnú vo veľkom finále o 13:00.

Downhillové preteky v Jasnej sa stávajú príjemnou tradíciou. Súťažiaci si môžu vychutnať nespútanú jazdu terénom, pri ktorom je potrebná vyššia úroveň zručnosti.Trať pozostáva z prírodných prekážok z hliny, skál a drevených prekážok – klopené zákruty a gap vysoký 2m s hranou dopadu od odrazu cca 6 m.
Práve horská cyklistika, či súťaž v downhille v nádhernom prostredí môže pozitívne motivovať k pestovaniu tohto extrémneho no krásneho športu, ktorý sa snažíme spopularizovať. Jazdci musia mať predovšetkým čistú hlavu, dodržiavať a rešpektovať pokyny a pravidlá Zeleného Kódexu, ale hlavne chrániť svoje zdravie a predvídať situácie.
uviedol riaditeľ pretekov Tomáš Vrbovský.

Minulý rok bola trať zdolaná za neuveriteľný čas pod 3 minúty. Trúfate si tento rekord pokoriť? Registrujte sa už dnes na pretek SPDH Jasná!
Deadline pre prihlášky je 22.6. Registrovať sa môžete TU
Podrobné informácie k pretekom, propozíciám, prihláškam a zľavneným lístkom TU

Pre fanúšikov downhillu si stredisko Jasná pripravilo špeciálnu cenu celodenného lístku na lanovku. Diváci budú mať možnosť vychutnať si skvelý výhľad na trať a pretekárov z pohodlia šesťsedačkovej lanovky.

Rocky Mountain Bike World Jasnáso svojimi 17 km tratí všetkých náročností ponúka okrem downhill a freeride tratí aj nenáročné cyklo chodníky, ktoré sú ideálnym začiatkom ako sa pred letom naštartovať a spoznávať krásy Nízkych Tatrách s rodinou a na dvoch kolesách.

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu