Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Ebajk cup má za sebou prvé z troch pretekov

Na stupňoch víťazov klasickí i elektrickí cyklisti z ebajk racing-u.
Biker

XC Speed Bike sú eliminačné preteky v šprinte horskych bicyklov na náročnej technickej trati v areáli Adventure parku Karpaty v obci Kuchyňa. 16. apríla 2016 sa na štart týchto pretekov postavilo celkovo 43 pretekárov, z toho 17 cyklistov a e-cyklistov z ebajk racing tímu. Na stupni víťazov z nich stáli šiesti.

Cyklo Eliminátor
XC speed bike sú výnimočné preteky, pretože to nie je maratón, na aký sú cyklisti zvyknutí, ale 1500 m dlhý náročný okruh nevyspytateľným horským terénom. Zároveň sú to jediné preteky, kde sa neplatí žiadne štartovné. Víťazi sa postupne eliminujú pavúkom, keď zo štyroch štartujúcich postupujú do vyšších kôl dvaja. Vo finálovej jazde sa stretnú len tí najlepší.

Ebajk cup 2016
Najväčšie slovenské centrum elektrobicyklov – ebajk predstavuje projekt ebajk cup 2016, pohárovú súťaž v elektrocyklistike. Ide o súťaž cyklistov, ktorí na svoju jazdu používajú elektrobicykel v súlade s legislatívnymi predpismi PEDELEC (z anglického Pedal Electric Cycle) – EN 15149*.

Hoci sa mnohí ebajkoví cyklisti nemôžu výkonostne rovnať s natrénovanými cyklistami, chcú s nimi zdieľať radosť z pohybu, aktivity, športových podujatí a aj úspechov z vlastnej kategórie. Po vlaňajších úspechoch najmä na Kellys Green Bike Tour 2015 sa preto „mecenáš a garant“ ebajkovej komunity rozhodol zorganizovať prvý ročník ebajk cupu. Nateraz bude pozostávať z prvých troch slovenských cyklo-podujatí:

1.XC Speed bike, ktoré sa konali 16.4. v areáli Adventure Park Karpaty pri obci Kuchyňa

2.Kellys Bikefest maratón 29.5. Kálnica

Veľmi populárny maratón v Kálnici, na ktorom sa každoročne zúčastňuje viac a viac cyklistov rôznych vekových kategórií. Kategória ebike s 23-km traťou tam bude prvý raz a v rámci nej aj ebajk cup.

3.Kellys green bike tour 20.8. Bratislava

Tradičný Kellys Green Bike Tour v Bratislave na Partizánska Lúka, ktorý oslávi už 9. ročník privítal ebike kategóriu už ako samozrejmosť. Práve tam sa vlani zišlo najviac ebajkerov a tak organizátor neváhal i tento rok na 34-kilometrovú trať karpatského maratónu ebajky pustiť.

Ebajk cup je symbolom nového športového ducha s dôrazom na zábavu a rozvoj športových aktivít v tomto uponáhľanom svete. Celý pohár ponesie zatiaľ jednoduchú štruktúru a súťažiť budú iba dve kategórie – ženy a muži bez rozdielu veku. Víťazom sa stane ten, kto vo všetkých podujatiach vložených do ebajk cup-u nazbiera naviac bodov.

Výsledky členov tímu ebajk racing, ktorí stáli na stupni víťazov prvých pretekov v seriáli ebajk cup – XC Speed Bike:

Kategória klasických bicyklov OLD:
1.miesto Branislav Lukáč
3. miesto Vladislav Fintor

Kategória e-bike muži bez rozdielu veku:
1. miesto e-bike Vladimír Gašparík

Kategória e-bike ženy bez rozdielu veku:
1. Lucia Somogyiová
2. Miriam Bednárová
3. Helena Hrivnáková

Všetkým sa zapísali body podľa propozícií ebajk cup-u. A pokračujeme ďalej v Kálnici.

Putovný pohár Draci vs. Ťažkoodenci
Okrem toho v ebajku stále súperia draci (cyklisti na klasických bicykloch) a ťažkoodenci (zrelí páni na ebajkoch) o obrovský putovný pohár. Na okruhu XC Speed Bike si to rozdali jeden drak a traja ťažkoodenci.

Sústredenie pred štartom Drak versus Ťažkoodenci.

Víťazný drak Daniel Kučera s putovným pohárom s víťazom kategórie klasické bicykle – Muži OLD Branislavom Lukáčom

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu